fbpx

Horeca omzet in januari

Na een drukke december maand is het weer januari, een maand die bekend staat als een vrij rustige maand. Om toch extra omzet binnen te halen hebben wij voor jou de beste tips op een rijtje gezet. 

Altijd op de hoogte blijven? Download de TIPPR-app?



  1. Dry/try january 
  2. January-special 
  3. Kerstbomen eruit, planten erin! 
  4. Chinees nieuwjaar 
  5. Veganuary: experimenteer met vegan! 
  6. Buiten is het guur: verwen je gasten! 
  7. Winnen, winnen, winnen! 
  8. Nationale voorleesdagen 
  9. Kijkje in de keuken 
Meer omzet in januari.

1. Dry-try January

Een maand geen alcohol drinken is een bekend fenomeen als het gaat om goede voornemens. Help mensen om hun goede voornemens vol te houden en speel hierop in door jouw gasten een uitgebreid 0.0% assortiment aan te bieden.

*Wij hebben drie van onze favoriete mocktails op een rijtje gezet voor jou. Lees hieronder hoe je deze kunt maken:

Virgin espresso martini

Mocktail: espresso martini. Onze favoriet. Hoe maak je hem?
Mocktail: espresso martini
  • 120 ml espresso 
  • 32 ijsblokjes 
  • 160 ml Seedlip Spice 94 
  • 4 tl Monin vanille siroop
  • 4 martini glazen 
  • Cocktailshaker 
  1. Laat de koffie afkoelen. Vul het martiniglas met 5/8 ijs en laat deze koud worden. Shake vervolgens de afgekoelde espresso met de Seedlip spice, vanillesiroop en de rest van het ijs in een cocktailshaker. 
  2. Haal het ijs uit het glas en schenk de mix door een zeefje in het gekoelde glas. 
  3. Top het drankje af met drie koffiebonen of chocolade mokkabonen. 

Blueberry kombucha

Mocktail: blueberry kombucha. Onze favoriet. Hoe maak je hem?
Mocktail: blueberry kombucha
  • 250 gram blauwe bessen 
  • Gepelde en gesneden gember (op eigen smaak toevoegen) 
  • Sap van 1,5 citroen 
  • 2 eetlepel agave 
  • 350 ml gember kombucha 
  • Genoeg ijs 
  • Cocktailshaker 
  1. Doe de blauwe bessen, gember, citroensap en agave in een cocktailshaker en stamp deze samen fijn tot een moes. 
  2. Zeef vervolgens de moes in een glas en zorg dat je een sap zonder stukjes overhoudt. 
  3. Gooi de cocktailshaker vol met ¾ ijs en schud het sap. 
  4. Verdeel het sap over 4 glazen naar keuze. Verdeel vervolgens de gember kombucha over de glazen.
Mocktail: Frozen Bellini. Onze favoriet. Hoe maak je hem?
Mocktail: frozen bellini

Frozen Bellini

  • 250 gram bevroren perzik 
  • Sap van een limoen 
  • Honing 
  • Bruisend water 
  1. Doe de stukjes bevroren perzik, sap van de limoen en een scheutje honing in een blender. 
  2. Vul de glazen voor de helft met het mengsel en giet de andere helft vol met de bruiswater. Roer tot een geheel. 
  3. Garneer de glazen met een stukje perzik en eventueel een beetje munt. 

Bier kan natuurlijk niet ontbreken, dit zijn onze favorieten: 

  1. Leffe Blond 
  2. Lowlander 0.0 wit 
  3. Vrijwit 

Try january

Niet iedereen heeft ‘dry january’ als goed voornemen. Organiseer voor jouw gasten die hier niet aan mee doen een try january evenement, waarbij jouw gasten die wel drinken jouw nieuwe wijn-, bier- of cocktailkaart kunnen uitproberen. 

Try january: niet iedereen doet mee aan dry january. Laat je gasten die niet mee doen, nieuwe wijnen proberen.

Vraag je gasten ook om feedback, wat ze van jouw nieuwe drankje vinden en zet deze dan op de kaart zetten (of juist niet). 

2. Januari special

Organiseer een januari special, waarbij je jouw gasten voor een vriendenprijs de nieuwe menukaart kunnen uitproberen. 

Laat gasten foto’s en video’s maken en deel de beste beoordelingen via je sociale netwerk. Nodig eventueel lokale influencers uit die jouw nieuwe menu kunnen promoten binnen zijn of haar netwerk. Dit zorgt voor extra zichtbaarheid en meer gasten. 

3. Kerstbomen eruit, planten erin

Zet planten neer in je restaurant.

De decembermaand, en vaak al ver daarvoor, maken we de donkere dagen gezellig door alles aan te kleden met Kerstversiering, Kerstbomen en -kransen en veel lichtjes. 

Dan is het contrast in de januari-maand wel heel groot als alle versiering verdwenen is. Hoe zorg je er nu voor dat jouw horecazaak die gezelligheid vasthoudt? Met kaarsjes op tafel, dat is een goed begin. 

Maar vooral: kies voor groen in jouw interieur! Met planten creëer je die gezelligheid waar jouw gasten naar op zoek zijn. 

En er zijn meer voordelen aan planten in de ruimte. Ze helpen bij een ontspannen sfeer en sommige planten zijn zelfs luchtzuiverend! 

4. Chinees nieuwjaar

Januri tips: chinees nieuwjaar.
Chinees nieuwjaar voorbereidingen in London

Zondag 22 januari is het Chinees Nieuwjaar. Een mooie gelegenheid om de tweede keer dit jaar nieuwjaar te vieren. Met een nieuwjaarsmenu kan je de gasten extra verrassen. 

2023 is het jaar van het konijn. Dit staat voor de Chinese gemeenschap voor een jaar vol geluk, vrede en geduld. Het konijn wordt gezien als hét aardse symbool en heeft de kerneigenschappen intuïtief, eerlijk, voorzichtig, gevoelsmatig en elegant.

Er zijn verschillende gerechten met een betekenis die je kan serveren: 

• Dumplings: de traditie geldt, hoe meer dumplings je eet tijdens de jaarwisseling, hoe meer geld je kan verdienen in het nieuwe jaar. 
• Loempia’s: ze lijken op goudstaafjes, wat welvaart symboliseert.
• Lange noedels: staan symbool voor een lang leven. 

5.Veganuary; experimenteer met vegan!

Veganuary; experimenteer met vegan.

De maand januari staat in het teken van vegan. Steeds meer consumenten eten vegan. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden die er zijn voor jouw menu. 

Je kunt hierbij denken aan een wandeling door de kaart, met vegan gerechten die gasten kunnen beoordelen, zodat jij een nieuw succes veganmenu kunt maken.

Daarnaast zorgt vegan voor een beter imago bij je gasten. Twijfel dus zeker niet om jouw veganstappen zichtbaar te maken en deel ze online. 

6.Buiten is het guur: verwen je gasten met wat warms

Verwen je gasten met iets warms.

Tijdens deze koude en natte dagen gaat er niks boven een warm kopje thee/koffie of een heerlijke vullende soep! Zet een bord buiten met jouw warme aanbod. Denk aan een lekkere gluhwijn, de beste warme chocolademelk of een koffie special!

Zorg binnen voor een goede sfeer met sfeervolle muziek, eventueel de openhaard aan en kaarsjes op de tafels. Verleid voorbijgangers met gezelligheid en de belofte van warm en haal zo het optimale uit deze gure dagen. 

7.Winnen, winnen, winnen!

Winactie horeca.

Gasten zijn dol op winnen. Kijk daarom eens of jij met je horeca-onderneming iets kunt verloten. Denk aan een diner voor twee of een gratis drankje.

Je zou in de voorwaarde van je winactie kunnen zetten dat je volgers het moeten delen in hun verhaal, zo creëer je een groter bereik en zullen meer mensen aansluiten bij de winactie en jouw horecaonderneming leren kennen. 

Om te kunnen winnen, delen gasten hun gegevens met je. Zo groeit jouw vaste klantenbestand en kun je ze later weer benaderen op het moment dat jij een nieuw menu introduceert. Is de verjaardagsdatum bekend? Stuur ze een verjaardagsfelicitatie en trakteer op een drankje van het huis, of een toetje! 

8.Nationale Voorleesdagen

Nationale voorleesdagen in de horeca. Trek extra klanten.

25 jan – 4 februari vinden de Nationale Voorleesdagen 2023 plaats. Voorlezen lijkt misschien iets voor kinderen, dit hoeft niet zo te zijn. Bij voorlezen kun je ook denken aan het uitnodigen van een bekende schrijver die een boekpresentatie doet of meer over marketing of andere zaken heeft geschreven. 

Veel mensen zullen geïnteresseerd zijn en naar diegene komen luisteren. Ze zullen bij jou gaan zitten en een drankje bestellen. Zo maak je extra omzet! En natuurlijk zorgt het weer voor mooie nieuwe content op jouw sociale media.

9.Kijkje in de keuken – Chefs table

Laat je gasten meekijken in de keuken. Doe dit door een filmpje te maken of een aantal foto’s te delen. Vertel hierbij wat voor lekkers je aanbiedt en hoe hard jullie bezig zijn elke dag met de beste kwaliteit leveren voor jullie gasten. 

Chefs table.

Daarnaast kun je ook chefs table aanbieden aan je gasten. Dit houdt in dat je je gasten naast of in de keuken zitten en mee kunnen kijken met de chef hoe hij alles bereidt. Ze kunnen dan tussendoor van alles proeven. Het is heel leuk als gast om te zien welke ingrediënten bij elkaar worden gebracht en hoe jouw gerechten tot stand komen.

Naast dat het heel erg leuk is voor je gasten. Kun je ook op deze manier een nieuw menu presenteren of laten zien dat jullie druk bezig zijn met aanpassen en meer focussen op bijvoorbeeld vegan of een beter voor het klimaat menu. 

*Alle mocktails zijn berekend voor 4 personen.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg