fbpx

Maart blog

In de maand Maart begint de lente weer. De lammetjes staan weer in de wei en de zon zal weer wat warmer aanvoelen. Ook deze maand kent een aantal belangrijke data waar jij als horecaondernemer op in kan spelen. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.  

Altijd op de hoogte blijven? Download de TIPPR-app?



  1. Nationale vrouwendag
  2. Week zonder vlees (& zuivel)
  3. Boekenweek
  4. Nationale pannenkoekendag
  5. Start zomertijd
  6. Vastenperiode

1. Nationale vrouwendag

8 maart 2023 is het de nationale vrouwendag. Deze dag staat voor zoals de naam al zegt voor vrouwen. Het is een dag dat we met z’n alle kijken naar de gelijke rechten van vrouwen en op welke vlakken vrouwen in de wereld nog worden achtergesteld. 

Als horecazaak kun je op deze dag inspelen door een girls night only te organiseren. Laat zien dat jij ook bezig bent met gelijke rechten en maak er een echt feestje van. 

2. Week zonder vlees (& zuivel)

Horecatip: nationale week zonder vlees en zuivel.

6-12 maart staat in teken van de week zonder vlees en zuivel. De week bestaat sinds 2018 en begon eerst met de week zonder vlees en sinds 2022 ook zonder zuivel. De week is bedacht voor de uitdagende klimaatdoelstellingen die we moeten halen en de maatschappelijke gezondheid.

Het is belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt als het gaat om het klimaat. In de horeca kun je hier ook aan bijdrage. Probeer meer vegetarisch dingen aan te bieden of wordt helemaal vegetarisch. 

Je kunt in deze week ook experimenteren en vragen aan gasten om feedback. Alle kleine beetjes helpen!

3. Boekenweek (volwassenen)

Dit jaar vindt de 88ste Boekenweek plaats van 11 tot 19 maart. Het thema dit jaar luidt ‘ik ben alles’. Dit refereert naar de diversiteit van onze persoonlijkheid, een mooi thema voor de tijd waarin we nu leven. 

In januari vonden de nationale voorleesdagen plaats en gaven wij de tip aan jou om sprekers of bekende schrijvers uit te nodigen. Je zou nu ook weer schrijvers kunnen uitnodigen in jouw horecazaak om te spreken en zo mensen naar jouw zaak te lokken. 

Nodig schrijvers of sprekers uit die belang hebben bij het thema ‘ik ben alles’. Zorg daarnaast voor goede awareness bij je gasten door op jouw social media platformen en eventueel die van je spreker(s) aan te kondigen dat jullie dit zullen aanbieden

4. Nationale pannenkoeken dag

Horeca tip: nationale pannenkoekendag.

17 maart is het nationale pannenkoeken dag. Wie houdt er nou niet van een lekkere pannenkoek. Biedt als dagmenu pannenkoeken aan. Je kunt hier denken aan een ontbijt of lunchmenu met pannenkoeken. Of als dessert.  

Zorg voor genoeg awareness als je deze dag wil organiseren. Doe dit door het te delen op je socials en via mond tot mondreclame. 

5. Start zomertijd

Zondag 26 maart gaat de klok weer een uurtje vooruit. Sommige zullen hierdoor nog eerder uit hun bed komen rollen, terwijl andere langer blijven liggen en schrikken van de tijd die hun mobiel aangeeft. 

De zomertijd die ingaat is voor jou als horecaondernemer de perfecte mogelijkheid om de vroege vogels onder ons een early bird ontbijt aan te bieden. Of voor de gasten die zich nog een keer omdraaien juist een heerlijke brunch. 

6. Vastenperiode

Horeca maart tips

In januari kennen vele consumenten ‘dry january’ en in februari staat carnaval centraal waarbij juist veel alcohol gedronken wordt. Na carnaval vindt de vastenperiode plaats. Deze duurt 40 dagen en wordt tegenwoordig niet meer zo serieus genomen als voorheen.

Toch zien we steeds meer consumenten die een langere periode zonder alcohol uitproberen. Na carnaval zullen vele consumenten waarschijnlijk ook behoefte hebben aan minder of zelfs geen alcohol.

Ga kijken hoe jij als horecaondernemer hierop in kunt spelen. Biedt nieuwe aloholvrije dranken aan, denk aan 0.0 bier, mocktails en wijn. Voor meer inspiratie klik hier.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg