fbpx

Duurzaamheid in cocktails

[rev_slider alias=”horeca”]

 

Perfect Serve: Duurzaamheid in cocktails

Een van de trends die misschien het meest globaal is over alle industrieën om ons heen is duurzaamheid.

In de laatste 2 jaar is duurzaamheid niet alleen een focus geworden van dranken merken, bars en bartenders. Het is zo alomvattend dat het op sommige momenten trekken vertoond van een heuse religie. Of sekte, afhankelijk van welk perspectief je het bekijkt.

Voor veel nieuwe ondernemingen, zoals koffie zaken, restaurants, bars en hotels is duurzaamheid niet een onderdeel van hun concept. Het is het concept.

Voor de rest van de ondernemingen lijkt het wel alsof je als persoon met obesitas een sportschool in kijkt: Waar moet je beginnen? Waarom zou je überhaupt beginnen? Waarom niet op de bank hangen en al die fitte types uitlachen?

En exact daar zit hem de TIPP. Net zoals een topatleet begonnen is als amateur, zo is het ook met duurzaamheid. Het is een kwestie van mentaliteit en bewuste keuzes maken, niet een van een talent of wedstrijd.

Bewuste keuzes maken betekent dat je als bar kritisch naar je afvalstroom kijkt. Dit is niet alleen een “flowerpower” overweging: afvaldiensten kosten serieus geld. Het voorkomen van servetten bespaart serieus geld. Dat je als koffiezaak kijkt naar je verpakkingen en je afvraagt of dat anders kan. Dat je als restaurant naar je voedselverspilling kijkt en dat wil terug dringen. Net as fitness is er hier geen “simpele” oplossing. Je wordt niet fit van die ab-master terwijl je op de bank zit. Je lost geen afvalproblematiek op door geen rietjes meer te gebruiken. Het betekent echt werk, maar iedere stap is er een.

Voor sommigen ligt de finish bij het lopen van 42 marathons op rij. Voor de meesten ligt deze bij 2 maal per week een sportschool in stappen. Dit maakt gezondheid niet minder belangrijk, maar het maakt ongezond leven wel wat het is. Ongezond. Niet al het afval is voorkombaar, en niet alles is recyclebaar. Maar bewuste keuzes zorgen er wel voor dat je bewust naar je eigen onderneming kijkt en je af vraagt hoe het beter kan. En dat kan nooit een slecht uitgangspunt zijn.

Op Perfect Serve Barshow Amsterdam zijn er meerdere seminars en stands die bewust ondernemen bespreken en TIPPs geven, van menu kaarten tot interieur. U komt toch ook?

Blog geschreven door Timo Janse, eigenaar Flying Dutchmen Cocktails Amsterdam en organisatoren de Perfect Serve Barshow

Met Tippr naar de Perfect Serve Barshow 21-22 mei:

De Perfect Serve Barshow is het inspiratie event voor en door bartenders op 21 & 22 mei in de Westergasfabriek. Op deze zesde editie vind je een mix van innovatie, high-end service, de nieuwste en gerenommeerde drankenmerken en barproducten.

Bezoekers van de Perfect Serve Barshow Amsterdam zijn zowel nationale als internationale bartenders, bareigenaren, cocktailliefhebbers, merkambassadeurs en iedereen die zowel zakelijk als persoonlijk gerelateerd is aan de barindustrie.

Tijdens deze derde editie zullen zo’n 2.500 bartenders en cocktail connaisseurs genieten van meer dan vijftig drankmerken. En worden ieder uur verschillende van seminars gehouden van internationale sprekers, tastings, competities, product showcasing en experience stands zal dit jaar nog groter en diverser zijn.

– Datum: dinsdag 21 en woensdag 22 mei
– Tijd: 12.00-19.00 beide dagen
– Locatie: Westerpark Amsterdam (WesterLiefde, WesterUnie en Zuiveringshal West)
– Parkeren: Q-park Westergasfabriek
– Tram: Tram 5 eindhalte Van Hallstraat.
– Bus: 21 halte van Hallstraat

Reguliere tickets kosten 20 ex BTW en zijn beide dagen geldig, via tippr zijn de kaarten gratis. Druk in de Tippr app op het filter linksboven en vind alle informatie over de Perfect Serve via de knop.

 

druk in de tippr.app op het filter pictogram linksboven en toets in het zoekveld PerfectServe in en druk op opslaan. De artikels over de cocktails verschijnen in je scherm. Wil je samen met Tippr gratis naar de Perfect Serve Barshow, registreer je via de Tippr app en zoek op Gratis naar Perfect Serve.

In de Tippr app o.a.:

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste artikelen

Trendrapport 2024 – Trend: Vrouwen aan de top in de Foodservice

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.

Michelin sterren 2024: Frankrijk

Drie MICHELIN sterren La Table du Castellet, chef Fabien Ferre & Le Gabriel La Reserve Paris , chef Jerome Banctel
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg