fbpx

Perfect Serve – Mise en Place

[rev_slider alias=”horeca”]

 

 

Perfect Serve – Mise en Place:

Mise en Place, of voorbereiding, wordt gezien als misschien wel het belangrijkste onderdeel van iedere operatie. Een team kan nog zo snel zijn, en nog zo gastvrij, maar als de voorbereidingen die dag, of breder nog, in de operatie niet kloppen zorgt dit voor frustratie, gemiste omzet of erger nog: de beeindiging van de onderneming.

Tipp in point: Als je merkt dat je iedere vrijdag naar het voorraadhok moet voor meer champagne -gefeliciteerd daarmee overigens!- is het dan niet tijd om er voor te zorgen dat deze al in de bar staat aan het begin van de avond?

Na iedere shift denk ik aan de keren dat een team dingen bij moest vullen of items miste. Hoe veel er van had voorkomen kunnen worden door een betere Mise en Place? Perfect wordt het misschien nooit, maar de weg naar een perfecte stroomlijn is een van de manieren om de “perfect serve” te realiseren.

De laatste paar jaren wordt het steeds populairder om alle cocktails te “pre-batchen”, dus alle ingrediënten reeds van tevoren samen te voegen, zodat de bartender ze alleen hoeft te shaken. Uiteraard levert dit fantastische resultaten op qua snelheid. Zeker iets om te overwegen als onderneming, met name wanneer je niet 100% zeker bent van de “skills” van het bar team.

Echter, deze manier van werken heeft ook zijn neerslag op smaak, versheid en de tijd die nodig is om al deze “batches” voor te bereiden. Ook neemt het een deel van de charme van een vers bereid product weg, en laat het weinig ruimte over voor creativiteit.

Maar, Mise en Place omvat meer. Denk ook aan de mentale voorbereiding voor een shift. Spreek het team daartoe eens motiverend toe bij aanvang van een drukke avond. Er is niets zo vervelend als continue te denken “had ik maar…” terwijl de avond zich ontvouwt. Denk de komende shift liever: “blij dat ik…”!

In het oerwoud dat cocktails heet kan het soms moeilijk navigeren zijn. Perfect Serve Barshow Amsterdam is het event waar trends uitgelegd worden en zin van onzin wordt gescheiden.

Met Tippr naar de Perfect Serve Barshow 21-22 mei:

De Perfect Serve Barshow is het inspiratie event voor en door bartenders op 21 & 22 mei in de Westergasfabriek. Op deze zesde editie vind je een mix van innovatie, high-end service, de nieuwste en gerenommeerde drankenmerken en barproducten.

Bezoekers van de Perfect Serve Barshow Amsterdam zijn zowel nationale als internationale bartenders, bareigenaren, cocktailliefhebbers, merkambassadeurs en iedereen die zowel zakelijk als persoonlijk gerelateerd is aan de barindustrie.

Tijdens deze derde editie zullen zo’n 2.500 bartenders en cocktail connaisseurs genieten van meer dan vijftig drankmerken. En worden ieder uur verschillende van seminars gehouden van internationale sprekers, tastings, competities, product showcasing en experience stands zal dit jaar nog groter en diverser zijn.

– Datum: dinsdag 21 en woensdag 22 mei
– Tijd: 12.00-19.00 beide dagen
– Locatie: Westerpark Amsterdam (WesterLiefde, WesterUnie en Zuiveringshal West)
– Parkeren: Q-park Westergasfabriek
– Tram: Tram 5 eindhalte Van Hallstraat.
– Bus: 21 halte van Hallstraat

Reguliere tickets kosten 20 ex BTW en zijn beide dagen geldig, via tippr zijn de kaarten gratis. Druk in de Tippr app op het filter linksboven en vind alle informatie over de Perfect Serve via de knop.

 

druk in de tippr.app op het filter pictogram linksboven en toets in het zoekveld MENU in en druk op opslaan. De artikels over de Cocktailkaart verschijnen in je scherm. Wil je samen met Tippr gratis naar de Perfect Serve Barshow, registreer je via de Tippr app en zoek op Perfect Serve.

In de Tippr app o.a.:


 

Laatste artikelen

Een verrassende Maaza Colada!

Maaza Laat de zomerse vibes in jouw zaak stralen met de verrukkelijke Mango Colada, gemaakt met de heerlijke Maaza Mango. Maaza gebruikt enkel de allerbeste...

De Rijping van Oude Kaas in de Horeca

Kaasrijping, of affinage, is een essentieel proces waarbij kaas onder specifieke condities rijpt om zijn smaak, textuur en aroma te ontwikkelen. Dit proces varieert...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg