fbpx

Hoe maak je zelf groentebouillon?

Groentebouillon uit een blokje is natuurlijk super handig, maar zelf maken is veel leuker en veel lekkerder. Vandaar dat wij graag dit recept met jullie delen om zelf groentebouillon te maken.

Wat heb je nodig?
– 50 g uien
-100 g wortel
-100 g prei
-100 g selderij
-100 g tomaten
-100 g champignons
-6 peperkorrels
-2 laurierbladen
-10 g platte peterselie
-2 takjes thijm
-1 takje rozemarijn
-2 takjes tijm
-2 el olie

Extra nodig?- Zeef
– Thee- of kaasdoek

Waar je op moet letten
– Oppervlakte van de ingrediënten bepaald de kooktijd van je bouillon. Hoe kleiner je snijdt hoe sneller de bouillon klaar is. Klein snijden vergroot de oppervlakte waaruit de aroma’s kunnen weglekken in het kookwater.

– Bak alle groenten, specerijen en kruiden aan in olie zodat de aroma’s die vrijkomen kunnen oplossen in de olie.

– Voor een bouillon geldt 1 deel groenten, specerijen en kruiden op 2 delen water

Stap 1: Maak alle groenten schoon en snijd in kleine stukjes. Hoe kleiner de groenten, hoe meer smaak ze kunnen afgeven. Kneus de peperkorrels met de laurier en het boeket garni (bladpeterselie, tijm en rozemarijn) in de vijzel.

Stap 2: Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de groenten met de peper in 2 delen op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Doe over in een ruime pan.

Stap 3: Giet er 2 liter koud water bij en breng de bouillon met de kruiden en laurier tegen de kook. Laat de bouillon 1 uur zachtjes koken.

Stap 4: Laat een kwartiertje afkoelen en giet door de bouillon door een fijne zeef. Gebruik een goed uitgespoelde thee- of kaasdoek voor een extra helder resultaat.

Stap 5: Voor een vetvrij resultaat kan de bouillon helemaal worden afgekoeld in de koeling zodat het vet solt en er kan af kan worden geschept.

Bron: De Hippe Vegetariër

https://social.tippr.nl/hoe-maak-je-zelf-groentebouillon

Laatste artikelen

No Waste TOPPR trui

Cheffix Samenwerking Cheffix en TipprWij zijn Cheffix! Onze passie ligt in het vervaardigen van betaalbare, hoogwaardige kokskleding. Met 25 jaar ervaring in de textiel, dankzij...

‘More Horeca Success’ voor bezoekers én exposanten!

BBB Maastricht BBB Maastricht is dé horecavakbeurs die Nederlandse en Belgische horecaprofessionals verbindt in MECC Maastricht van 7 t/m 9 oktober 2024.Bezoekers kunnen zich verheugen...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg