fbpx

Kvarøy zalm: de pionierszalm van Noorwegen

Fish Tales

Bij Fish Tales geloven we dat goede vis begint bij eerlijke visserij. Wij maken verantwoord gevangen vis toegankelijk voor iedereen – van thuiskok tot chef. Altijd 100% traceerbaar, van topkwaliteit en met respect voor mens en natuur.  

Kvarøy zalm: de pionierszalm van Noorwegen 

Een voorbeeld hiervan is onze zalm uit het Noorse Kvarøy. Op dit kleine eiland, net onder de Poolcirkel, wonen maar 85 mensen. De zee is er ijskoud en kraakhelder, de bergen altijd in zicht. Hier begon Alf-Gøran Knutsen zijn familie bijna vijftig jaar geleden met zalmkweek. Ooit gestart met een paar houten kooien, nu uitgegroeid tot de koploper in verantwoorde zalmkweek. 

Tot op de dag van vandaag staat Alf met zijn familie aan het roer. Ze geven hun zalmen veel meer ruimte dan andere kwekerijen, waardoor de vissen sterk en gezond blijven zónder noodzaak voor antibiotica of chemicaliën. Het meest bijzondere aan de zalmkwekerij is het voer wat de vissen krijgen. Deze is speciaal voor Kvarøy gemaakt en het meest duurzame voer van dit moment! Het bevat veel minder wilde vis dan ander visvoer en zorgt voor een positieve vis-in vis-uit ratio.  Op deze manier brengt Alf samen met zijn familie hun visie in de praktijk: een toekomstbestendige zalmproductie voor volgende generaties. 

Het resultaat? Een duurzame, stevige, vette zalm met een rijke smaak. Fish Tales levert deze ASC-gecertificeerde gerookte Kvarøy-zalm aan de foodservice in verpakkingen van 100 g, 10 × 500 g en 30 × 100 g. 

Voor chefs die kwaliteit én herkomst belangrijk vinden – een stukje Noors eilandleven, rechtstreeks op het bord van jouw gasten.

Kom direct in contact

  https://www.fish-tales.com/   tom@fish-tales.com   0613568380

https://social.tippr.nl/kvaroey-zalm-de-pionierszalm-van-noorwegen

Laatste artikelen

Horeca-TOPPER van oktober: Jeroen van der Werf – The Ald Hotel Den Haag

In de lobby van The Ald Hotel Den Haag zorgt onze Horeca-TOPPR van oktober, Jeroen van der Werf ervoor dat elke gast zich écht...

Ask for Angela: Maak de horeca gastvrijer en juist veiliger.

Stel: een gast voelt zich onveilig tijdens een avond uit. Iemand wordt bijvoorbeeld handtastelijk, het gedrag is niet toelaatbaar in de horeca maar hulp...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg