fbpx

Brunch, lunch of een drunch?

Drunchen is erg trending over de hele wereld en steeds meer restaurants springen hier op in. We kennen de brunch, wat een afkorting is van breakfast en lunch. De brunch wordt genuttigd in de late ochtend tegen de middag aan. 

Download de TIPPR-app?



De drunch of zoals sommige mensen zeggen dunchen is een vroeg diner. Je kunt het zien als een maaltijd tussen een snack en het diner in. Het is uitgebreider dan een snack en minder formeel dan het diner.

Vaak worden er alcoholische dranken zoals wijn, bier en cocktails bij genuttigd. De drunch is in de meeste landen tussen 15:30 en 18:00. uur.

Door de Covid is de populariteit van de drunch extra toegekomen. Het helpt restaurants en cafés om meer bezoekers te trekken.

Sommige restaurants stoppen met de lunchkaart om 15:30 uur en starten het diner pas om 17:00 uur. Deze ander halfuur kan goed ingezet worden als drunch.

Het idee is in Italië ontstaan omdat zij na de middag bij hun drankje een klein hapje nemen, een aperitief. De afgelopen jaren is dit omgevormd tot een drunch.

In Engeland, Italië, Spanje en de Verenigde Staten is er zelfs al een menukaart voor gemaakt met een ‘kleinere’ maaltijd. Een drunch zou dus een goede mogelijkheid kunnen zijn voor een kleine trek, om meer bezoekers te trekken en als gezellig hapje bij een drankje. 

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg