Horeca
TIPPR: Hét onafhankelijke horeca platform. Dagelijks de laatste trends, nieuwste innovaties, uitdagingen/oplossingen van en door horeca professionals.
Horeca-TOPPER van oktober: Jeroen van der Werf – The Ald Hotel Den Haag
In de lobby van The Ald Hotel Den Haag zorgt onze Horeca-TOPPR van oktober, Jeroen van der Werf ervoor dat elke gast zich...
Waarom McDonald’s beter traint dan veel MICHELIN sterrenrestaurants – en wat jij daarvan kunt leren
De Michelin-sterren van 2025 zijn bekend en de culinaire wereld praat over chefs, sterren en verfijning. Maar achter die glans schuilt een groeiende...
Horeca-TOPPR van september: Göksel Cakir – stripclub BonTon Rotterdam
De Rotterdamse horeca heeft er een opvallende nieuwkomer bij: BonTon, de eerste stripclub in Nederland met een focus op mannelijke dansers. Binnen enkele maanden...
Trend
Kastanjes in de horeca: lokaal, lekker en lucratief
De geur van geroosterde kastanjes, de warme kleur van herfstbladeren en het knisperende geluid van vallende noten....
app producten
Verse smaak, altijd bij de hand.
Ardo
Kruiden maken het verschil. Ze tillen een gerecht van goed naar geweldig. Daarom biedt Ardo een uitgebreid...
Michelin
The Best Chef Awards 2025: Rasmus Munk Beste Chef ter Wereld – 14 Nederlandse Chefs in de Top 100
De MICHELIN Gids 2025 voor Nederland wordt op 6 oktober 2025 gepresenteerd in het MECC Maastricht. Hier vind je alle artikelen rondom de gids: van de nieuwste sterrenrestaurants en Bib Gourmands tot de belangrijkste trends en achtergronden.
Trend
Limonade is de Margemaker in de horeca
De kosten in de horeca lopen op, marge staat onder druk. Gasten drinken vaker non-alcoholisch (of low-ABV),...
Trend
Waarom een dinner show in de horeca?
Wat is een dinner show?Een dinner show is een avondvullend concept waarbij een diner wordt gecombineerd met...
Trend
Prijzen in de horeca: ze drinken je rijk, eten je arm?
Het is een oud gezegde in de horeca: “Je wordt rijk van de drank, arm van het...
Trend
Insalata Eldorado Cilinder & Tonijn Tataki – Ardo
Voor wie zijn gasten wil verrassen met een verfijnde en visueel indrukwekkende creatie, is de Insalata Eldorado...
Trend
Thaise Kippensoep – Tom Kha Kai – Ardo
Deze romige en aromatische soep is het toonbeeld van comfort food met een exotische twist. Met kokosmelk,...
Trend
Smokey BBQ Bloemkool – Ardo
De Smokey BBQ Bloemkool is hét voorbeeld van hoe je een simpel ingrediënt kunt transformeren tot een...
Trend
Pacha Ibiza verlaagt prijzen met 70% – prijsflexibiliteit
We hoeven je niet te vertellen dat marges onder druk staan. Inkoop, personeel, energie, alles is duurder....
Insight
Ask for Angela: Maak de horeca gastvrijer en juist veiliger.
Stel: een gast voelt zich onveilig tijdens een avond uit. Iemand wordt bijvoorbeeld handtastelijk, het gedrag is...
Insight
Omakase, Chef’s Menu of Chef’s Table
Niet iedereen weet wat Omakase is. Misschien heb je het wel eens gehoord in Amsterdam, waar het...
Insight
Van landbouw naar voedselbos: de toekomst van onze gastronomie?
De wereld van gastronomie en landbouw verandert. Steeds meer chefs, producenten en ondernemers ontdekken de kracht van...
Michelin
Alle Michelin-sterrenrestaurants van Nederland 2025 – per provincie en stad
De Michelin Gids Nederland 2025 is bekend: meer dan honderd toprestaurants zijn bekroond met één, twee of...
Michelin
Michelin-uitreiking 2025 – Emotie, vernieuwing en Nederlandse trots
Op 6 oktober 2025 wordt de MICHELIN Gids Nederland 2025 gepresenteerd in het MECC Maastricht. Via deze liveblog volg je alle hoogtepunten: de nieuwe sterrenrestaurants, Bib Gourmands, Groene Sterren en de belangrijkste trends.
Michelin
Liveblog winnaars – MICHELIN 2025
Op 6 oktober 2025 wordt de MICHELIN Gids Nederland 2025 gepresenteerd in het MECC Maastricht. Via deze liveblog volg je alle hoogtepunten: de nieuwe sterrenrestaurants, Bib Gourmands, Groene Sterren en de belangrijkste trends.
Michelin
Aantal Michelin-sterren per provincie
De MICHELIN-sterren per provincie geven een scherp beeld van waar de culinaire kracht in Nederland ziten wat...
Michelin
Negen nieuwe Bib Gourmand-restaurants in de MICHELIN Gids Nederland 2025
De MICHELIN Gids Nederland 2025 is uitgebreid met negen nieuwe Bib Gourmand-restaurants. Deze onderscheiding draait om uitstekende prijs-kwaliteit: toegankelijke gerechten, creatieve...
Insight
Checklist – “MICHELIN Ster(ren) ontvangen”: wat doe je nu?
Eerst bepalen: welke situatie van toepassing is?☐ A. Jij hebt (een) ster gekregen → volg A +...
Insight
Reserveringssystemen die je omzet verhogen in de horeca
Slim reserveren = meer marge: zo voorkom je lege tafels én loze urenIn een tijd waarin personeelsdruk...
