fbpx

Februari feest

Februari is een maand die in het zuiden van ons land bekend staat als een maand vol feest. Carnaval begint namelijk in deze maand. In het Noorden proberen we er altijd, maar al te graag iets van mee te pakken. 

Hoe maak je er in het noorden ook z’n feest van? En welke andere bijzondere dagen zijn er in deze maand? Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet. 

Altijd op de hoogte blijven? Download de TIPPR-app?



  1. Wereld radio dag
  2. Tournée Minérale
  3. Valentijnsdag
  4. Carnaval special
  5. Drink wijn dag
  6. Open that bottle night
Horeca tips: februari feest.

1. Wereld radio dag

13 februari is het wereld radio dag. Ga als horecazaak speciaal voor deze dag radio maken via jouw eigen zender of podcast. Het huren van de spullen kan tegenwoordig op meerdere plekken. Zodra je de spullen hebt kun je iemand uitnodigen om te deel te nemen aan jouw programma, denk aan gasten of je eigen medewerkers.

Het leukste is natuurlijk als mensen naar jouw verhaal kunnen luisteren, wat jouw visie is of hoe jij bent begonnen in de horeca. Deel dit verhaal via jouw eigen zender of een podcast.

Zelf hebben wij ook radio gemaakt tijdens de Horecava, hierin bespraken wij de horecatrends van 2023. Klik hier om deze te beluisteren.

2. Tournée Minérale – dry febuary

Horecatips; Tournée Minérale - dry february.

Waarbij de hele wereld dry january kent als de alcoholvrije maand is dat in België anders. Sinds zeven jaar bestaat deze alcoholvrije maand. Het is een maand bedacht door de VAD en het is een waar succes in België. Waarom zouden we het dan niet doortrekken naar Nederland? 

Bied (net als in januari) een ruimer 0.0 assortiment aan. Denk aan mocktails, wijn en bier. Voor meer alcoholvrije inspiratie hebben wij vorige maand een paar van onze favoriete drankjes gegeven. Klik hier voor inspiratie. 

3. Valentijnsdag

14 februari is het Valentijnsdag. Laat jouw gasten zien wat je voor romantisch te bieden hebt. Zorg voor een romantische sfeer in je horecazaak door kaarsen aan te zetten, lichten te dimmen, rozen op de tafels te zetten, etc. 

Valentijnsdag is daarnaast vaak de dag dat gasten meer geld uitgeven. Bied daarom een speciale champagne aan en/of een special Valentijns menu. Ga goed na wat voor menu goed bij jou past, maar zorg vooral dat het iets speciaals is wat je alleen deze dag aanbiedt. 

4. Carnaval special

Zoals eerder aangeven staat de maand februari in het zuiden vooral bekend als een maand vol feest. Carnaval is de perfecte gelegenheid om extra omzet te maken. Je kunt namelijk extra dingen aanbieden. Wij hebben hieronder een lijstje gemaakt met carnavalsspecials die jij kunt aanbieden: 

Horecatip: Haal carnaval naar jouw horecazaak.
  • Zet een anti-kater ontb-eitje op het menu. Een heerlijk ontbijt met sinaasappelsap, broodje met ei en niet te vergeten een heerlijk Brabants worstenbroodje;
  • Biedt lokale Brabantse lekkernijen aan. Denk aan een heerlijke Bossche bol van Jan de Groot, een lekker kuukske (koekje) bij de koffie, een Brabants worstenbroodje of een lekker ‘kut’ biertje;
  • Organiseer een carnavalsfeestje;
  • Bied dingen aan met het getal 11. Denk bijvoorbeeld aan een katerontbijt voor €11,11. Dit getal staat symbool voor vele dingen in Brabant. 

Zorg er vooral voor dat je de echte Brabantse gezelligheid naar jouw zaak haalt!  

5. Drink wijn dag

Horecatip: drink wijn dag.

18 feb staat in het teken van de drink wijn dag. Deze dag is ontstaan op Facebook, mensen vonden dat het drinken van wijn gevierd moest worden. Het gaat hierbij niet om het zoveel mogelijk drinken van wijn, maar het bewust genieten van wijn en de charmes die dit drankje met zich meebrengt. 

Hou daarom een wijnproeverij in jouw horecazaak of organiseer voor je een wijnproeverij voor je medewerkers. Vraag om feedback en zet nieuwe wijnen op de kaart. 

6.Open that bottle night

Horecatip: open that bottle night. #OTBN

25 februari vindt het jaarlijkse ‘open that bottle night’ gevierd. Deze dag vindt jaarlijks op de laatste zaterdag van februari plaats. Het concept is bedacht om wijn die je al langer tijd hebt staan of wijn die je eigenlijk voor feestelijke gebeurtenissen wilde gebruiken op te drinken. 

Als jij in jouw horecazaak nog wijnflessen hebt staan van kerst of je hebt een wijn waar je maar niet vanaf komt, is dit de perfecte gelegenheid. Je kunt het natuurlijk ook gewoon vieren met wijn die niet per se op hoeft. Plaatst naderhand een foto op je socials met #OTBN.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

TOPPR: Geurt Jan Heikamp – de Koning van Denemarken 

Kom je eten bij café-restaurant de Koning van Denemarken in Rhenen, dan maakt gastheer Geurt Jan Heikamp er een feestelijke beleving van. Hij toont...

Trendrapport 2024 – Horeca-Hacking

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg