fbpx

From Zero-to-Hero – Perfect Serve Barshow

Cocktails worden veelal gezien als de ultieme expressie van dranken in een bar. Maar hoe ga je van zero-to-hero in de cocktail wereld?

Perfect Serve Barshow Amsterdam is hèt cocktail event van het jaar waar deze beweging wordt ingezet.

Ook dit jaar wordt de No/Lo beweging gezien als èèn van de grootste trends in cocktail- en dranken land. No/Lo staat voor No alcohol en Low alcohol drinks.

Wereldwijd is het percentage mensen dat alcohol drinkt het afgelopen jaar met 5% afgenomen. Daarnaast is er een groeiende groep van bewuste drinkers. Grote groepen gasten die geen geheelonthouders zijn, maar grote delen van de avond bewust niet drinken, of juist maar een beperkt aantal drankjes nuttigen met alcohol.

De alcoholindustrie vraagt zich hardop af of zij nog wel bestaat over 10 jaar. Echter, zoals met zo veel dingen, schuilt de oplossing in mate. Genieten van een drankje zal blijven bestaan, zowel mèt als zonder alcohol. Maar het woord genieten zal leidend zijn, niet het zuip gedrag waarmee velen van ons zijn opgegroeid.

Hoe gaat een horecabedrijf om met deze groep?

TIPP:

Ken het publiek. Wie zijn de mensen die minder drinken? Waarom doen ze dat en waar zijn ze naar op zoek? Iemand die een drankje laat staan vanwege de calorieën zal niet snel kiezen voor een alcoholvrije milkshake. Let ook op met bepaalde ingrediënten of de associatie er mee!

Verse aardbeien gebruiken kan beter over komen dan aardbei siroop.

Een gast die niet drinkt vanwege geloofsovertuiging mag ook geen cocktail bitters. En ook geen 0,5% bier. Houd hier rekening mee door ook een creatief aanbod te hebben dat geen enkele mate van alcohol bevat.

TIPP:

Kracht in transparantie. Door middel van een spreadsheet kan iedere cocktail ontleed worden qua alcoholpercentage, maar ook alcoholische eenheden! Sinds een paar jaar strijdt OneUnit voor inzichtelijkheid in de hoeveelheid alcohol per cocktail. Het kan verstandig zijn wettelijke dwang voor te zijn en de gast al op de menukaart te informeren over wat er in het assortiment zit!

Ook een sectie met laag-alcoholische cocktails kan een geweldige tool zijn om gasten bewuster te laten kiezen.

TIPP:

Vind niet het wiel opnieuw uit. Worden er al heerlijke shrubs gemaakt voor de cocktail kaart? Bijzondere vruchten gebruikt? Sappen gemaakt? Al deze kunnen worden ingezet voor het laag- en non-alcoholische segment.

TIPP:

Taste is king. Uiteindelijk moet een bar gaan om smaken. In de zoektocht naar fantastisch lekkere smaken is de hoeveelheid alcohol niet hetgeen dat de prijs bepaalt. De kwaliteit van de ingrediënten is dat. De bewuste consument van nu begrijpt dit en zal dus niet raar op kijken als een cocktail zonder alcohol net zo duur is als een met alcohol.

Op Perfect Serve Barshow Amsterdam, 12 en 13 Mei zal er een scala aan kwalitatieve alcoholvrije alternatieven zich presenteren. Er zullen zelfs een aantal lanceren en voor het eerst te proeven zijn aldaar! Grijp niet mis op deze, steeds groeiende, groep mensen, en zorg dat je er bent op Perfect Serve! PS: houd de TIPPR app in de gaten voor kaartjes!

Tekstcredits: Timo Janse, eigenaar Flying Dutchmen Cocktail en organisator Perfect Serve Barshow

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg