fbpx

GEKLEURDE BLOEMKOLEN

[rev_slider alias=”toevoegen”]

#GEKLEURDE BLOEMKOLEN

 

De witte bloemkool is een ietwat oubollige groente die je niet vaak voorbij zal zien komen op foodblogs of social media. In Nederland weten wij vooral van het bestaan af van de witte bloemkool, maar in andere landen zijn paarse, groen, gele en oranje algemener dan witte. Vooral daar waar de zon sterk is, is het moeilijker een witte dan een gekleurde bloemkool te telen. Deze bloemkoolvarianten vormen een vaste, bolronde kool die is opgebouwd uit korte stengels (stronkjes). De bloemknoppen zijn nog niet ontwikkeld en er bestaat geen kans op bloeien zoals bij broccoli. Bij de teelt van de gekleurde bloemkolen hoeft de bloemknop niet afgedekt te worden. Dit is bij witte bloemkool wel het geval. De paarse bloemkool verliest zijn kleur tijdens het kookproces. Paarse bloemkolen hebben een zeer goede smaak die zelfs mensen die niet van bloemkool houden kan overtuigen. Groene bloemkolen zijn ook goed van smaak, vaak net wat pittiger. Daarnaast hebben de gekleurde bloemkolen een net wat excentriekere uitstraling waardoor dit een instagram-waardige groente is en veel gedeeld wordt. Leuk om in gerechten te verwerken dus! Bron: Ecoville.com

Lees hier meer over op de tippr app:

 druk in de tippr.app op het filter pictogram linksboven en toets in het zoekveld BLOEMKOOL in en druk op opslaan. Alle artikelen over dit artikel verschijnen in je scherm.

 

  


Laatste artikelen

Advocaat op je dessertkaart in de horeca

Advocaatlikeur is een romige, meestal gele likeur die voornamelijk is gemaakt van eidooiers, suiker, en een sterke alcoholische basis, vaak brandewijn of jeneverbessen. De...

Sinterklaas in de Horeca

De intocht van Sinterklaas in Nederland vindt elk jaar plaats op de tweede of derde zaterdag van november, afhankelijk van hoe de zaterdagen vallen....
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg