fbpx

Healthy Coke – mineraalwater met balsamicoazijn

Wat als je een cola zou kunnen serveren zonder de bijbehorende suikers (65 gram)?

Verras je gasten met een “gezonde cola”, nu al hot op social media en trending op TikTok. Voeg een scheutje balsamicoazijn toe aan mineraalwater en het smaakt net als een cola.

Download de TIPPR-app?



Do it Yourself (DIY)

Wij namen de proef op de som en gingen experimenteren. We gebruikte mineraalwater in gewone, limoen- en in de watermeloenvariant. We hebben balsamicoazijn geprobeerd met één deel azijn en vier delen mineraalwater en één deel azijn en acht delen mineraalwater en met ijs.

Balsamicoazijn met mineraalwater

Dit is niet echt een aanrader, het lijkt wel op cola maar het smaakte eigenlijk naar azijn. Ook met ijs werd het niet echt beter.

Balsamicoazijn met mineraalwater & citroen

Deze variant smaakte het meeste naar cola met ijs erbij en rook zelfs ook naar cola. Het was zeker te drinken maar wij zouden het niemand adviseren op het terras. 

Balsamicoazijn met mineraalwater & watermeloen

De versie met één deel azijn en vier delen mineraalwater met meloen smaakt het beste van alle verschillende soorten. Het smaakte naar een pittige watermeloen frisdank. 

Op de kaart in de horeca?

Is de gezonde cola het proberen waard? De suiker in frisdrank worden in verband gebracht met een hoger risico op diabetes type 2.

Azijn heeft aan de andere kant gezondheidsvoordelen omdat het fermentatieproces kunnen helpen de bloedglucose te verlagen al blijf je nog wel azijn drinken.

Uiteindelijk is het de gast die doorslaggevend is, ga zelf eerst eens experimenteren zou ik zeggen en stem het af op je doelgroep.

Wij denken wel dat het een tijdelijke hype is.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Trendrapport 2024 – Trend: Vrouwen aan de top in de Foodservice

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.

Michelin sterren 2024: Frankrijk

Drie MICHELIN sterren La Table du Castellet, chef Fabien Ferre & Le Gabriel La Reserve Paris , chef Jerome Banctel
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg