fbpx

Hergebruik je citrus!

Dit artikel verder lezen in de app?



Wist je dat citrus vruchten bijna net zo schadelijk zijn voor het milieu als avocado’s?

Het groei proces van deze vruchten vraagt namelijk om waterirrigatie, besmetting and pesticiden. Als dit lekt kan het leiden tot een onvruchtbare bodem en chemicaliën die in de voedselketen terecht komen.

Trash Tiki, een online pop-up winkel die zich focust op het verminderen van afval in de bar industrie, heeft een formule ontwikkeld waarmee je citrus afval limiteert. Dit vraagt om uitleg: met behulp van deze formule kook je je citroenschillen 30 minuten onder druk, je perst ze, bewerk ze met zuur en suiker. Wanneer je dit doet ontstaat er een vloeistof die als sapvervanger kan werken.

Een effectieve manier van afvalvermindering en verdubbeling van hulpbronnen, wat de typische garnering en dergelijke niet biedt.

Wil je meer weten? Download de app om met ons mee te TIPPR’n.

Foto en tekst credits: liquor.com

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg