fbpx

Hergebruik je citrus!

Dit artikel verder lezen in de app?



Wist je dat citrus vruchten bijna net zo schadelijk zijn voor het milieu als avocado’s?

Het groei proces van deze vruchten vraagt namelijk om waterirrigatie, besmetting and pesticiden. Als dit lekt kan het leiden tot een onvruchtbare bodem en chemicaliën die in de voedselketen terecht komen.

Trash Tiki, een online pop-up winkel die zich focust op het verminderen van afval in de bar industrie, heeft een formule ontwikkeld waarmee je citrus afval limiteert. Dit vraagt om uitleg: met behulp van deze formule kook je je citroenschillen 30 minuten onder druk, je perst ze, bewerk ze met zuur en suiker. Wanneer je dit doet ontstaat er een vloeistof die als sapvervanger kan werken.

Een effectieve manier van afvalvermindering en verdubbeling van hulpbronnen, wat de typische garnering en dergelijke niet biedt.

Wil je meer weten? Download de app om met ons mee te TIPPR’n.

Foto en tekst credits: liquor.com

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Horeca TOPPR van januari – Chefkok Rick Gresnigt

De allereerste TOPPR van het jaar is bekend 🎉 De TOPPR wordt gekozen om waardering uit te spreken voor hardwerkende horecacollega's. Rick Gresnigt is...

Horeca omzet in januari

Na een drukke december maand is het weer januari, een maand die bekend staat als een vrij rustige maand. Om toch extra omzet binnen...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.