fbpx

Het belang van je interieur

Het interieur van jouw horecazaak zegt veel over de indruk die je wilt achterlaten. Het interieur kan je zaak maken of kraken en is een belangrijke pijler. Van de winnaars van de Bar&Restaurants Design Awards kun je veel inspiratie op doen voor je eigen horecazaak.

Download de TIPPR-app?



3 TIPPS voor jouw interieur

  • Verwijs naar omgeving en herkomst.
    Het gebruik van natuurlijke materialen als marmer, graniet en hout zie je steeds vaker terug komen in het interieur. Zo ook bij het Australische café-restaurant The Penny Drop (winnaar beste restaurant Award).

    Over elk detail van het interieur is nagedacht. Het interieur vertelt een verhaal met zijn ronde bar, ronde spiegels, ronde lampen en nog veel meer ronde details. De ronde vormen verwijzen naar de Chinese historie van de wijk in Melbourne. In China staat rond voor welvaart.

    Het is belangrijk te onthouden dat je elke gast een onderscheidende beleving kunt bieden. Zorg dus voor afwisseling in tafels, stoelen en zitjes. Zodat de zaal niet een en hetzelfde is, maar er een dynamische sfeer ontstaat.
  • Doe het anders dan je gast verwacht.
    Bij bepaalde locaties heb je als gast soms een bepaalde verwachting. Om een extra indruk te maken is het dan juist interessant om het compleet anders aan te pakken dan de verwachtingen.

    Zo deden ze dat ook bij de bar Westlight in New York op de 22e verdieping (winnaar beste bar Award). De bar bevindt zich boven de skyline van NewYork tussen de pakhuizen en wolkenkrabbers. Juist daarom wilde de ontwerpers de stijl van het interieur op een hele andere boeg gooien.

    Je vindt hier geen ruw hout en gloeilampen, maar een chique combinatie van zwart ijzer, natuurlijke stenen, een warme gele leder look en gekleurde comfortabele meubels. Een echte Instagramhit!
  • Onderscheid jou zaak met een echte eyecatcher! Wanneer je een mega opvallende eyecatcher toevoegt aan het interieur, dan zal je horecazaak snel worden onthouden als het restaurant of de bar mét…. Dit kan een goede gasten-trekker zijn.

    Een voorbeeld hiervan is de eyecatcher aan het plafond in de centrale ruimte van de ADAM&CO (winnaar beste bar design Europa) dat de vorm aanneemt van een grote boom. De exclusieve club met 360 graden uitzicht en hoge ramen is een welbespraakt interieur waar je helaas alleen naar binnen kan als je member bent.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Trendrapport 2024 – Trend: Vrouwen aan de top in de Foodservice

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.

Michelin sterren 2024: Frankrijk

Drie MICHELIN sterren La Table du Castellet, chef Fabien Ferre & Le Gabriel La Reserve Paris , chef Jerome Banctel
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg