fbpx

Is melk goed voor elk?

We zien het steeds meer. Plantaardige alternatieven voor melk. Gasten kunnen namelijk lactose intolerant zijn. Echter denken veel mensen dat melk een opgeblazen gevoel kan geven. Is dat correct?

Download de TIPPR-app?



Met alle healthy gasten op de loer, kun jij qua kennis ook niet meer achterblijven. Een feitje over deze drank is daarom ook wel handig om te weten! Een opgeblazen gevoel kan door een hoop dingen komen, maar melk kan men alleen als boosdoener aanwijzen als gasten lactose-intolerant zijn.

Wat wel kan, is dat gasten een opgeblazen gevoel krijgen na het drinken ervan. Dit komt door de combinatie met andere voedingsmiddelen. Zo zorgt melk in combinatie met fruit voor zuur, waardoor de maag overbelast kan raken.

TIPPS voor melk

  • Kurkuma & kaneel
    Een beetje kurkuma of kaneel in de drank zorgt voor een betere eiwitopname en vermindert het gevoel. Plus het zorgt voor een specialer glaasje dan normaal, wat je natuurlijk ook mee kunt nemen in de prijs.
  • Geen melk op een lege maag
    Het bevat belangrijke voedingsstoffen om de dag mee te beginnen. Toch kunnen gasten het beter niet op een lege maag drinken. Gasten kunnen de dag beter beginnen met een gefermenteerde melk zoals yoghurt, wat makkelijker verteerbaar is.
  • Rauwe melk, afkomstig van melkveebedrijven, moet eerst gekookt worden om de bacteriën te doden. Als het eenmaal gepasteuriseerd is, kun jij er zelf voor kiezen of je het kookt of niet. Het is echt een grote fabel dat het koken ten koste zou gaan van de kwaliteit van de melk en de voedingsstoffen. Gewoon doen dus!

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg