fbpx

Kleuren; gezond voor gast en portemonnee

Kleuren spelen een belangrijke rol in de horeca. Ze zijn niet alleen gezond voor degene die ze eet, maar ook voor de mensen eromheen en voor jouw portemonnee. 

Dit artikel verder lezen in de app?



Kleuren hebben in verschillende opzichten een invloed op de ervaring van jouw gast. Het is een non-verbaal communicatiemiddel dat voor omzetverhoging kan zorgen. Het beïnvloedt onder andere de emotie, smaakbeleving en aankoopbeslissingen van gasten. We leggen hieronder uit welke rol de kleuren van jouw design, borden en ingrediënten op jouw gasten hebben. 

Design

Voordat je een kleur kiest voor jouw design, is het belangrijk om te kijken welke kleur bij jouw bedrijf past. We behandelen een aantal kleuren die vaak worden gebruikt in de horeca:

  • Rood: Rood is een kleur die bij binnenkomst het gevoel van jouw gast al direct kan beïnvloeden. Deze kleur zorgt er namelijk voor dat je meer gaat eten en geld wilt uitgeven. 
  • Groen: Groen geeft gasten een rustgevend gevoel en zorgt ervoor dat ze zich op hun gemak voelen. Wanneer je wil dat gasten niet te lang in jouw zaak zitten is het handig om niet te veel groen te gebruiken.
  • Geel: Geel is een kleur die je kan inzetten, als je wil dat gasten niet te lang blijven tafelen. Deze kleur wordt vooral in fastfoodrestaurants gebruikt. Het maakt gasten actief en stimuleert ze om snel te eten. Geel biedt minder persoonlijke aandacht, maar bevordert wel de doorloop, wat uiteindelijk extra omzet op kan leveren.
  • Blauw: Blauw staat voor vertrouwen en veiligheid in een horecazaak. De combinatie van groen en blauw, geeft jouw horecazaak een harmonieuze, rustige sfeer.

Borden

De smaak wordt bepaald door degene die het gerecht heeft bereid. Toch is dat niet de enige factor die invloed heeft op de smaakbeleving. Kleur speelt ook hier een belangrijke rol. Zelfs de kleur van het bord kan van invloed zijn op de smaak en eetgewoonten van jouw gasten. Zo stimuleert de kleur rood in jouw design juist de zin om te eten, maar verminderd de eetlust wanneer het eten op een rood bord wordt geserveerd. Net als bij het interieur geeft een blauw bord een kalmerend gevoel, dat ervoor zorgt dat je minder eet. 

Ingrediënten

Wil je meer weten? Download de TIPPR app om met ons mee te TIPPR’n

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Trendrapport 2024 – Trend: Vrouwen aan de top in de Foodservice

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.

Michelin sterren 2024: Frankrijk

Drie MICHELIN sterren La Table du Castellet, chef Fabien Ferre & Le Gabriel La Reserve Paris , chef Jerome Banctel
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg