fbpx

Kreeft: Wat kraakt dat smaakt!

Het kreeftenseizoen is geopend! Vanaf de laatste donderdag in maart tot 15 juli is het raak en kunnen we weer genieten van kreeft. Op deze donderdag mogen de vissers starten met het vangen van de Oosterscheldekreeft. 

Download de TIPPR-app?



Het bijzondere van de Oosterscheldekreeft zit hem in het feit dat de kreeft zich geïsoleerd heeft voort gepland. Hierdoor heeft deze kreeft een afwijkende DNA-structuur in vergelijking met andere kreeftsoorten. Dit resulteert in een fijnere en zachtere smaak volgens sommige fijnproevers. 

De Oosterscheldekreeft is ook een stuk duurder dan de Canadese of Amerikaanse kreeft en dat komt door de schaarste van het product. De vraag is veel hoger dan het aanbod. Dit komt omdat er maar een beperkt aantal vissers een vergunning krijgt om de Oosterscheldekreeft binnen te halen. 

Hoe onderscheid je een Oosterscheldekreeft van een Canadese en Amerikaanse Kreeft?

Aangezien de Oosterscheldekreeft duurder is moet deze ook herkenbaar zijn, en dat is het! Jouw gasten willen graag de Oosterscheldekreeft bestellen, maar moeten dus wel zeker weten dat het de echte Oosterscheldekreeft betreft!

Het pantser van de Oosterscheldekreeft is donkerblauw tot zwart en heeft witte vlekken. Wanneer deze kreeft gekookt wordt, wordt het pantser rood, maar blijven deze vlekken lichter van kleur. Het is dan dus niet egaal gekleurd.

De Canadese en Amerikaanse kreeften hebben een groen/roodbruin pantser en deze wordt bij het koken wel egaal rood gekleurd. 

Daarnaast is het verschil te merken in de versheid van de kreeften. Het verschil zit hem in de periode tussen het uit de zee halen en het voorschotelen aan de gasten.

De Oosterscheldekreeft belandt rechtstreeks uit de Oosterschelde op het bord in Nederland. Verser krijg je het niet! Daar waar de Canadese en Amerikaanse kreeften er al een tijdje op hebben zitten voor ze op je bord terecht komen.

Daarnaast komen de kreeften uit verschillende zeeën en smaken daarom volgens fijnproevers verschillend.  

Klik op de afbeelding hieronder voor een origineel recept met gepocheerde kreeft!

Geniet van het kreeftenseizoen en laat het kraken je gasten smaken!

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Trendrapport 2024 – Trend: Vrouwen aan de top in de Foodservice

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.

Michelin sterren 2024: Frankrijk

Drie MICHELIN sterren La Table du Castellet, chef Fabien Ferre & Le Gabriel La Reserve Paris , chef Jerome Banctel
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg