fbpx

Michelin sterren 2022: België & Luxemburg

België telt 141 sterrenrestaurants. Michelin heeft de selectie 2022 van België en Luxemburg gepresenteerd. De uitreiking bij onze zuiderburen werd gekenmerkt door enorm veel getalenteerde chefs.

1 nieuw restaurant met drie MICHELIN Sterren, 3 nieuwe zaken met twee MICHELIN Sterren en maar liefst 16 chefs die worden bekroond met een MICHELIN Ster.

Download de TIPPR-app?



België en Luxemburg zijn een echte Europese topbestemmingen voor fijnproevers maken. Vooral door de inzet en creativiteit van de chefs in België en Luxemburg, ondanks de bijzonder moeilijke omstandigheden in 2021.

De MICHELIN Gids België en Luxemburg 2022

841 restaurants waaronder:

  • 3 restaurants met drie MICHELIN Sterren (1 nieuw);
  • 23 restaurants met twee MICHELIN Sterren (3 nieuwe);
  • 115 restaurants met een MICHELIN Ster (16 nieuwe);
  • 11 restaurants met een Groene MICHELIN Ster (1 nieuw);
  • 147 Bib Gourmand restaurants (24 nieuwe).

Boury nieuwe drie sterren restaurant van België

Als kroon om het werk ontving Tim Boury van Restaurant Boury na vier jaar twee MICHELIN Sterren te hebben gehad vandaag zijn derde ster.

Als Nederlandse horecaprofessional is een bezoek aan restaurant Boury is een feest voor fijnproevers, gecombineerd met een gezellige sfeer en attente service. Hij is een toonvoorbeeld van eigentijdse gastronomie.

Aldus Tim Boury: “𝗠𝗜𝗖𝗛𝗘𝗟𝗜𝗡 *** Ongelooflijk. Geen woorden om te beschrijven wat er net is gebeurd! Zo dankbaar voor deze erkenning van hard werken en toewijding. We willen ons hele team, familie, vrienden, gasten & leveranciers bedanken voor hun bijdrage aan ons Boury-verhaal in de afgelopen 12 jaar.”

Restaurant ¡Toma! in Luik krijgt een Groene MICHELIN Ster voor zijn inzet voor een duurzame gastronomie

*** Drie sterren in België

** Twee Sterren in België 

* Één Ster in België

De Groene MICHELIN Ster

De Groene MICHELIN Ster maakte vorig jaar zijn intrede in de MICHELIN Gids België en Luxemburg en onderscheidde in 2021 tien restaurants voor hun opmerkelijke inzet voor en filosofie van een duurzamere gastronomie. Een elfde restaurant wordt aan deze selectie toegevoegd.

De inzet voor een duurzame aanpak van de gastronomie staat in het DNA van restaurant iToma! in Luik, alles draait om respect. Voor het product, voor zijn leveranciers, voor zijn personeel. 

Zijn weldoordachte gerechten ontstaan uit de nodige reflectie, niets is toeval. Het verhaal van deze groene MICHELIN ster zet mensen aan het denken.

Uitreiking van de Michelin Sterren van België & Luxemburg terugkijken:

Michelin beoordeling op basis van 5 punten

Inspecteurs gaan onaangekondigd langs de restaurants. Ze willen worden behandeld net als elke gast die langs komt. Er zijn in Europa ongeveer 90 inspecteurs actief. Als je eenmaal een ster hebt word je vaker bezocht door verschillende inspecteur. De beoordeling wordt gedaan aan de hand van 5 punten:
  1. Kwaliteit van de producten 
  2. Beheersing van de technieken 
  3. Persoonlijkheid van de keuken 
  4. De consistentie van het restaurant 
  5. Prijs-kwaliteitverhouding 
Wat is betekenen de Michelinsterren en wat is het verschil tussen 1,2 of zelfs 3 sterren?

1 Michelinster: De keuken is van hoge kwaliteit en is zeker een stop waard.

2 Michelinsterren: De keuken is van uitstekende kwaliteit en een omweg waard. 

3 Michelinsterren: De keuken is van uitzonderlijke kwaliteit en is een speciale reis op zich. 


Bron: Michelin

Historie Michelin

Michelin begon in 1900 met het kosteloos uitgeven van gidsen voor chauffeurs. Rond 1926 werd de eerste gids uitgeven met voor iedereen die onderweg was. Michelinsterren zijn voornamelijk van toepassing op de kwaliteit van het eten, de wijnen en een correcte bediening.

Met de gids kon de reis alleen maar plezieriger worden en de mobiliteit bevorderd worden waardoor de banden sneller gingen slijten. Met drie sterren was het de moeite waard om 30 kilometer om te rijden voor dit restaurant.

Om in aanmerking te komen voor Michelin sterren begint het door de aandacht te trekken van een inspecteur van een Michelin. Ze komen meestal langs als je een naam hebt opgebouwd in de markt die aansluit bij de Michelin. De Inspecteur kijkt dan naar de media aandacht die het restaurant heeft opgebouwd van o.a. bloggers en recensenten.

Inspiratie credits: Michelin Gids BNL

Afbeelding credits: Restaurant Boury

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg