De balans tussen mens en omgeving is een trend die andere ‘trends’ samenvoegt. De welbekende trend van vega en vegan komt hierin terug en zal in 2021 ook weer een grote rol spelen. We voegen er in 2021 alleen een extra dimensie aan toe: “eco-friendly”.
Bij eco-friendly gaat het om de gezamenlijke waarden wanneer je voor een keuze staat. De lockdown was een eyeopener voor velen. De blauwe lucht en het verminderen van de co2 liet zien dat er mogelijkheden zijn om de aarde te ‘redden’. Deze trend vertaalt zich in de horeca door in de keuzes van restaurants en maaltijden die mensen kiezen.
De meerderheid van Millennials bestempelt zich niet als vega(n), maar geeft wel aan dat ze zich verantwoordelijk voelen voor de toekomst van het klimaat en milieu en hier rekening mee willen houden.
Door in te spelen op de “eco-friendly” trend laat je op jouw manier zien dat je betrokken bent en meewerkt aan een betere omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het doneren van overig voedsel aan de lokale voedselbanken of maak gebruik van afbreekbare en biologische verpakkingen bij het bezorgen.
Lees hier het hele Millennial Trendrapport 2021!
Millennial Trendrapport 2021: Balans tussen mens en omgeving
Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?
Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.