fbpx

Preventie: Coronavirus in de Horeca?

Het menselijke Coronavirus komt overal ter wereld voor. Coronavirussen bij mensen veroorzaken meestal milde tot matige ziekten. Van twee nieuwere menselijke Coronavirussen, MERS-CoV en SARS-CoV, is bekend dat ze ernstige ziekten veroorzaken. Hoe moet je hier in de horeca mee omgaan?

Klinische tekenen en symptomen omvatten koorts en symptomen van aandoeningen van de lagere luchtwegen (bijv. Hoesten, kortademigheid) en varieert van milde tot ernstige ziekte.

Standaardaanbevelingen om verspreiding van infecties te voorkomen zijn onder andere:

– Regelmatig handen wassen
– Bedekken van mond en neus bij hoesten en niezen
– Vlees en eieren grondig koken
– Vermijd nauw contact met iemand die symptomen van ademhalingsaandoeningen vertoont, zoals hoesten en niezen
– Schoonhouden van oppervlakte

Door je handen routinematig te wassen met zeep en water of met behulp van op alcohol gebaseerde handrubber (ABHR) is een van de beste manieren om de overdracht van opkomende ziekteverwekkers te voorkomen. Producten die hier goed voor gebruikt kunnen worden zijn Epicare Des of Epicare 5c.

Effectieve oppervlakte-desinfectiemiddelen zijn Sirafan Speed, Desguard 20, Oasis Pro 20 Premium, KitchenPro Oxywipes S

Laatste artikelen

Februari feest

Februari is een maand die in het zuiden van ons land bekend staat als een maand vol feest. Carnaval begint namelijk in deze maand....

Horeca TOPPR van januari – Chefkok Rick Gresnigt

De allereerste TOPPR van het jaar is bekend 🎉 De TOPPR wordt gekozen om waardering uit te spreken voor hardwerkende horecacollega's. Rick Gresnigt is...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.