fbpx

Rundvlees: wat doe je met welke onderdelen?

Het rundvlees: Je kan er super veel mee. Maar welk onderdeel hoort nou precies bij welk vlees? Wij zetten het op een rijtje.

Download de TIPPR-app?



Verschillende onderdelen rund

Bovenstaande afbeelding laat al precies zien waar alle delen van het rund zitten. Zo weet je – in combinatie met deze lijst – precies welk onderdeel je waar voor kunt gebruiken.

Nek

Rundvlees met veel bindweefsel en vet. Er wordt gehakt van gemaakt.

Schouder

De schouder bevat een laagje vet, maar weinig bindweefsel. Het wordt vaak
gebraden in zijn geheel, bijvoorbeeld rosbief.

Puntborst

Rundvlees met een vetlaag en veel bindweefsel. Wordt gebruikt in stoofpotten.

Voorschenkel

Rundvlees met been en merg. bevat veel bindweefsel. Een mergpijp wordt vaak gebruikt om bouillon van te trekken.

Onderrib

Vlees met een dunne vetlaag en weinig bindweefsel. Wordt veel gebruikt als stoofvlees.

Dikke rib

Vlees met een laag vet, die gemakkelijk los te halen is. Bevat weinig bindweefsel en wordt vaak gebruikt als braadvlees.

Fijne rib

Vlees met een dunne laag vet en weinig bindweefsel, wordt vaak gebruikt in een rollade of als braadvlees.

Dunne Lende

Vlees wat dooraderd is met vet en afgedekt met een harde vetlaag. Wordt vaak gebraden bijvoorbeeld de entrecôte of T bone steak.

Dikke Lende

Vlees met veel bindweefsel, bevat harde en minder harde stukken. Wordt vaak gebakken, gebraden of er wordt gehakt of rosbief van gemaakt.

Klaprib

Vlees dat opgebouwd is in lagen met daartussen vet. Het bevat weinig bindweefsel en wordt vaak gebraden of in een rollade gebruikt.

Haas

Haas is vlees met klein beetje vet door adering en weinig bindweefsel. Hier wordt de tournedos van gemaakt. Geschikt om te sauteren.

Spierstuk

Vlees met zeer weinig vet en weinig bindweefsel. Hier wordt de kogelbiefstuk van gemaakt, dit vlees wordt vaak gesauteerd.

Borst

Vlees met een vetlaag en veel bindweefsel. Van de borst wordt vaak gehakt gemaakt, of het wordt gebruikt als stoofvlees.

Vang

Vang bevat veel vliezen, maar een dunne laag vet. Hier wordt vaak tartaar van gemaakt of gehakt.

Platte bil

De platte bil bevat weinig vet, hier wordt biefstuk en rosbief van gemaakt. Is geschikt om te bakken.

Muis

Vlees met zeer weinig vet en weinig bindweefsel. Dit vlees wordt gebraden als rosbief en hier wordt ook het rookvlees van gemaakt.

Staart

Staartstuk is doorregen met vet maar bevat weinig bindweefsel. De staart zelf bevat veel been en vliezen, hier wordt soepvlees van gemaakt, maar dit is nog niet alles, het orgaanvlees van het rund zoals de lever en de nieren worden ook gebruikt. En rundertong is echt een delicatesse!

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Gratis naar de Horecava met TIPPR

Ervaar Het TOPPR-initiatief op de Horecava!Wil je als horecaondernemer of -medewerker gratis naar de Horecava 2025 én inspiratie opdoen om jouw team te versterken?...

6 Tips om je te onderscheiden met thee

Er is in de horeca veel te verdienen met thee, mits je er echt een ervaring van maakt. Thee is vaak de afsluiter van...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg