fbpx

Terras vol Spritz

Je kent het wel, één gast besteld een Aperol Spritz en daarna ben je de hele dag bezig met het maken van Aperolletjes voor de andere gasten.

Hoe maak je nu de echte Spritz: met Aperol of Campari?

Download de TIPPR-app?



De Spritz met Aperol of Campari

De Spritz is het Italiaanse aperitief dat de Nederlandse terrassen aan het overnemen is. De Spritz wordt allang niet meer alleen in Italië gedronken maar is ook bekend uit onder andere Duitsland en Oostenrijk. De geschiedenis gaat terug naar de eerste helft van de negentiende eeuw.

De Oostenrijkse troepen namen toen de wijn mee uit Noord-Italië. Om het alcoholpercentage te verlagen werd er water toegevoegd. Spritz komt daarom ook vanuit het Duits, Spritzen (spuiten).

De moderne Spritz kennen we met door het combineren met twee nieuwe alcoholische dranken. De Spritz bestaat uit 3 delen Prosecco, 2 delen Aperol of Campari en 1 deel soda.

De Spritz is herkenbaar aan zijn bittere smaak. Met Aperol wordt deze smaak iets zoeter en met Campari versterk je de bitters.

De Spritz is tegenwoordig echt het symbool van het aperitief.

Campari Spritz cocktail
Spritz met Aperol vs Campari

De Franse Spritz

De Fransen zouden de Fransen niet zijn als ze een eigen variant op de Italiaanse Spritz zouden ontwikkelen. Erg verrassend is het niet maar de Fransen maken de Spritz op exact dezelfde manier maar die vervangen de Prosecco door Champagne.

Spritz fouten

Het schenken van de Aperol of Campari aan het einde is de meest gebruikte fout. Daarnaast zorgt te veel ijs ook voor een verkeerde verhouding, 3 ijsblokjes zijn voldoende.

Aperol fles Spritz cocktail
Aperol Spritz

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg