fbpx

TIPPs – Nieuwe maatregelen

Daar gaan we weer! Net zoals vorige keer blijven wij inspireren en jou helpen ondernemen!

Dit artikel verder lezen in de app?



Hieronder delen we bekende en nieuwe tips die helpen bij ondernemen in crisissituaties! Met als eerste tip: Communicatie is key! Vertel in zo min mogelijk woorden wat je wél doet! Wij blijven praktische inspiratie delen! #SAMENSTERK

Alle tips bij elkaar:

TIPP 1. Communicatie is key! We hebben het veel van jullie al zien doen op social media, het informeren van je gasten over de huidige situatie en de maatregelen die jullie als onderneming hiervoor treffen. Nu iedereen thuis zit is het wellicht interessant om zoals bovengenoemd, je te focussen op je digitale zichtbaarheid (awareness) en interactie met je gast (Engagement). Ga relevante en positieve content op je sociale kanalen delen.

TIPP 2. Laat je personeel jouw content via hun persoonlijke accounts delen. Wist je dat; jouw personeel samen 10 keer meer bereik heeft dan jouw eigen pagina? Wanneer je personeel dus ook inzet om content te delen kan je gemiddeld zo’n 10 keer meer bereik genereren.

TIPP 3. Geef online kook workshops en deel deze via je sociale kanalen. Geef je personeel andere taken. Laat ze bijvoorbeeld content maken. Zo blijf je verrassend naar je gasten. Als je keukenteam recepten gaat delen kunnen je gasten thuis alsnog genieten van jouw aanbod. Bestellen en afhalen kan natuurlijk ook.

TIPP 4. Ga aan de slag met bezorging. We hebben deze tip al eerder met jullie gedeeld in onze vorige blog. Lees onze blog over bezorgplatforms en maak de juiste keuzes.

TIPP 5. Deel je eigen afhaal menu bij de bestelling die je meegeeft aan de delivery partners. Laat je gasten hun volgende bestelling op jullie site bestellen.

TIPP 6. Thuiswerkers hebben diverse behoefte. Wellicht kun jij ze helpen met een lunch-abonnement.

TIPP 7. Don’t waste! ‘Waste’ speelt nu natuurlijk ook een rol, volle voorraad kasten maar geen gasten die dit komen opeten. Als bestellen en bezorging nieuw is voor jou, kan je er ook voor kiezen om eerst met afhaal te beginnen.

Zo hoef je jezelf niet bloot te stellen aan de hoge commissie prijzen die derden vragen en zorg je er toch voor dat je niks hoeft weg te gooien.

Hoe? Bereid die heerlijke lasagne of geitenkaassalade en laat mensen hun eigen bakjes meenemen en hun maaltijd ophalen om zo mee te nemen naar huis.

*Gooi je prijzen wel omlaag wanneer je dit doet, mensen betalen normaliter graag voor de beleving maar dat zit er nu even niet in. We blijven Nederlanders.

TIPP 8. Spreek af met je collega-ondernemers en bundel je krachten!

TIPP 9. Wees creatief! Stel bijvoorbeeld dozen samen met jouw favoriete ingrediënten. Deel je receptuur en laat je gasten thuis zelf ervaren hoeveel werk het kost om jouw gerechten te maken. Je kan ook je gast zelf zijn gerecht laten assembleren en afmaken.

TIPP 10. Stel thema-pakketten samen. Kerst, Sinterklaas en oud & nieuw komen er weer aan. Start nu met verkopen.

TIPP 11. Biedt tegoedbonnen aan. Zo gaan jouw vaste gasten jou ondersteunen met wat extra cashflow. Realiseer je wel dat je het in de nabije toekomst moet leveren. Biedt bijvoorbeeld specifieke tegoedbonnen aan, zoals een fles wijn met een borrelplank. Op deze manier koopt je gast een beleving, een borrel en niet alleen een tegoedbon met een bedrag erop.

TIPP 12. Ondersteun een goed doel of sociale activiteit en deel deze content. Laat juist in deze crisis je sociale ondernemerskant zien!

TIPP 13. Kijk je vergunning eens goed na en check of er verborgen kansen liggen.

TIPP 14. Kijk of je producent kan worden voor de lokale retail.

Ben jij van plan een initiatief zoals een kook workshop op te pakken en dit via je onlinekanalen te delen? Tag @tippr.nl en plaats #SAMENSTERK, dan kunnen we dit ook delen via onze kanalen! Want samen zijn we sterk.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg