fbpx

TOPPR van Mei: Viktor Vurens – Buck Bar Kitchen

Buck Bar Kitchen is een restaurant in de Proeftuin van Holland in het groene dorp Boskoop, waar chefkok Viktor Vurens zes dagen per week de gasten een fantastische culinaire ervaring bezorgt. Dankzij zijn talent en passie voor de horeca is Viktor uitgeroepen tot TOPPR van de maand mei. In dit artikel bespreken we hoe Viktor te werk gaat, hoe zijn passie voor de horeca is ontstaan, en wat zijn belangrijkste tips zijn voor horecaprofessionals.

Lid worden van de TIPPR-club? Download gratis de TIPPR-appTOPPR van de maand: Viktor Vurens

TOPPR van de maand mei 2024: TOPPR van Mei: Viktor Vurens - Buck Bar Kitchen bij de oven in de keuken
TOPPR van de maand mei 2024: TOPPR van Mei: Viktor Vurens – Buck Bar Kitchen

Viktor Dé TOPPR van MEI

TOPPR logo 2024

Op wat voor manier gaat TOPPR Viktor te werk?

Chefkok Viktor is vanaf het begin betrokken bij restaurant Buck Bar Kitchen. Tijdens het bouwproces heeft hij zelfs meegeholpen met de inrichting van de keuken.

Samen met het team zet hij iedere dag weer mooie gerechten neer voor de horeca gasten. Hierbij zijn de dieetwensen van de gasten van groot belang. Regelmatig komt Viktor zelf even aan de tafel om met de gasten bepaalde allergieën te bespreken. 

“De gast voelt zich gezien en gehoord en het verkleint de kans op fouten in de keuken”, legt Viktor uit. Zijn werkwijze in de keuken is duidelijk en efficiënt. Door de gestructureerde mise en place kan zijn team alles snel en goed bereiden. Ook de voorraad van ingrediënten houdt hij nauwlettend in de gaten. 

“Door zelf met gasten allergieën te bespreken, voelen zij zich gezien en gehoord, en verkleint het de kans op fouten in de keuken.”

Viktor Vurens

Hierdoor houdt hij de kwaliteit van de gerechten hoog en ziet ieder opgemaakt bord er even mooi uit. “Doordat ik een overzichtelijke basis creëer in de keuken, kunnen mijn collega’s ook gestructureerd werken.” Door medewerkers regelmatig van horeca taak te laten wisselen, blijft het werk uitdagend en voelt iedereen zich betrokken bij het gehele proces. 

Door de menukaart klein te houden – er staan 7 voorgerechten en 7 hoofdgerechten op – is er ruimte om van ieder gerecht iets eigens te maken. Zo heeft elk gerecht een andere garnituur, saus en bereiding. Ieder gerecht staat hierdoor op zichzelf en voegt iets bijzonders toe aan de menukaart. Gasten komen graag terug om een ander gerecht te proeven. 

Naast creatieve ideeën op doen voor een mooie presentatie, blijft Viktor zich verdiepen in de processen van het koken. Zoals de smaken die vrijkomen bij verschillende kooktechnieken en hoe kan hij daarmee kan spelen en combineren.

TOPPR van Mei 2024:  Viktor Vurens - Buck Bar Kitchen
TOPPR van de maand mei 2024: Viktor Vurens – Buck Bar Kitchen

Hoe is zijn passie voor het horeca vak ontstaan?

Als vijftienjarige had Viktor een bijbaan in een sportcentrum in de bediening. Hij genoot van het contact met de gasten. Tijdens evenementen hielp hij mee in de keuken. De combinatie van koken en gasten een leuke tijd bezorgen, beviel Viktor zo goed, dat hij besloot om zelf een cateringbedrijf op te richten. 

Tijdens zijn opleiding aan de middelbare hotelschool leerde Viktor wat hier allemaal bij komt kijken. Als zelfstandig ondernemer verzorgde hij op een gegeven moment het eten bij een tennisvereniging. Een zeer leerzame tijd, want hij leerde niet alleen over het vak als kok, maar ook wat het runnen van een horecaonderneming inhoudt. 

Wat voor tip heeft Viktor voor mensen die in de horeca werken?

Naast zijn passie voor koken, houdt Viktor ervan om een team aan te sturen. “Het succes van een horecaonderneming valt of staat met een goede samenwerking tussen het personeel”, weet Viktor. Zijn tip: “Realiseer je dat je in de horeca niets alleen doet.”

Het doel in de horeca is het bezorgen van een mooie avond voor de gasten. Het plezier van de gast staat voorop. Dit kun je nooit alleen bereiken. Ook al ben je nog zo’n goede kok of ober, je doet het met het hele team. 

“Ik hou niet van een hiërarchie, maar zie iedereen als een gelijkwaardig onderdeel van het team. We doen het samen. Er wordt veel overlegd en geluisterd, waardoor iedereen zich betrokken voelt. De verantwoordelijk voor het neerzetten van iets moois voor de gasten wordt door iedereen gevoeld en gedeeld en dit zorgt voor een geoliede machine.” 

“Realiseer je dat je in de horeca niets alleen doet.”

Viktor Vurens

Bij TIPPR hebben we waardering voor de harde werkethiek van de horecamedewerkers, en daarom willen we hen graag in zonnetje zetten.

Wil je een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Klik hier voor meer informatie hoe je een TOPPR kan aanmelden

Als TIPPR willen we Viktor feliciteren dat hij de TOPPR van mei is. Hij is de vijfde TOPPR van 2024 en zal meedingen naar de titel TOPPR van 2024 tijdens de Horecava 2025. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik hier

TOPPR collectie van 2024 tot juni
Horeca TOPPR’s 2024

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.

Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die het podium krijgt.

Buck Bar Kitchen, Boskoop

Ook een TOPPR nomineren?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

TOPPR Visie

Vanwege het personeelstekort is het van essentieel belang om extra waardering te tonen voor ons personeel. Het horecavak wordt zelfs onderschat; soms wordt het gezien als een bijbaan. Het is belangrijk om te benadrukken dat het horecavak verre van verspilling is, omdat het de communicatieve vaardigheden van medewerkers aanzienlijk verbetert. 

Door bewustwording te vergroten, zal de waardering voor de horeca toenemen, wat begrip en respect voor het vak bevordert. Het aanbieden van een TOPPR platform voor de horeca zal bijdragen aan deze waardering en kan mogelijk de tevredenheid van medewerkers verbeteren.

Missie

De horecabranche kampt met personeelstekorten en wordt vaak onderschat. Horecawerk is meer dan een baan; het is een waardevolle, communicatieve ervaring die gelijkstaat aan topsport. Horecapersoneel verdient daarom grotere waardering en erkenning. Door het uitlichten van de prestaties van horeca TOPPR's wordt het bewustzijn over dit mooie beroep verhoogd en komt de horeca positief in de spotlight.

Doelstelling

Ons doel voor 2024 is het maandelijks eren van een horecamedewerker door deze de 'TOPPR van de Maand' titel te geven, om erkenning voor de branche te verhogen. We streven ernaar om in dit topsportjaar meer dan 100 horecaprofessionals te belichten met de 'no waste' TOPPR-trui. We zullen dit doel realiseren in samenwerking met vijf strategische partners, om ons bereik te maximaliseren en de horeca op een breder vlak te promoten.

Wat houdt een horeca-toppr in? 

Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen. 

Waarom wil je horeca-toppr zijn? 

Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven. 

Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!

Wanneer ben je een horeca-toppr?

Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd. 

Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen? 

Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.

Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan. 

Ben jij de horeca-toppr van 2023?

Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is. 

Waarom doen we dit? 

Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven. 

Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium. 

Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!

TOPPR partners

TOPPR 2024 PARTNERS, TIPPR, HORECAVA, BIDFOOD, CHEFFIX, APPRENDO, PIPER HEIDSIEK STAFFABLE

Tekst credits: Esther Derks

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

Altijd perfect voorbereid met

Jordy’s Keuken Tijd- of kokstekort? Laat Jordy’s Keuken voor jou werken. Jordy’s Keuken biedt jou de broodnodige extra handjes voor in de keuken. Bidfood geeft...

Wij denken mee over wijn

Bidfood Altijd al de perfecte wijnkaart willen hebben? De wijnexperts van Bidfood staan graag voor je klaar. Voor elke horecazaak gaan ze graag de uitdagingen...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg