fbpx

Trend 4: Take away 3.0

Take aways kennen we allemaal vanuit de snackbar, de pizzeria of McDonalds. De afgelopen jaren is hierin veel veranderd. Take away, nu ook wel bekend als to go, gaat niet alleen om het bezorgen maar ook over het afhalen van eten of drinken.     
       
De behoefte van de consument is gemak. De horeca kan hierop inspelen door het toevoegen van gemak in de propositie. Met bezorging door koeriers als Thuisbezorgd is er een hele nieuwe omzetstroom voor de horeca ontstaan.     
      
Consumenten willen ondanks de diverse bestel mogelijkheden de deur uit. De delivery is met de lockdown een bittere noodzaak waardoor omzet gegenereerd wordt. Desondanks zal er altijd vraag zijn vanuit consumenten die opzoek zijn naar convenience voor thuis.     
       
In de bezorgmarkt zien we een nieuwe concurrent ontstaan, speed delivery. Denk hierbij aan Getir, Zapp, Flink en Gorillas die je boodschappen binnen 10 minuten bezorgen.     
       
Voor versgebakken pizza’s, verse sushi en lekkere gebakjes zijn consumenten niet meer langer alleen op de horeca aangewezen. In de supermarkten zien we een sterke groei van kant-en-klare verse maaltijden.
      
Door deze concurrentie zal de horeca zien dat de omzet zal gaan afnemen aangezien supermarkten nu ook maaltijden kunnen leveren. Een uitdaging voor de horeca om hierop in te spelen of desnoods samen te gaan werken met speed delivery in de levering van maaltijden of maaltijdboxen.    
      
Klik hier om het hele trendrapport te lezen. 

https://social.tippr.nl/trend-4-take-away-3-0

Laatste artikelen

Waarom de ‘Why’ onmisbaar is in de horeca

In de dynamische wereld van de horeca staat één vraag centraal die alle anderen overstijgt: waarom doe je wat je doet? Deze 'Why' vormt...

Verhoog je marge met deze tips voor in de horeca

Als horecaondernemer kun je je marges verhogen zonder de gastbeleving te verminderen. Creativiteit en efficiëntie bij het maken van gerechten zijn hierbij essentieel. Door...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg