fbpx

Trend 5: Social experience & social selling

Social selling is een proces van onderzoeken, contact leggen en interactie met gasten via social medianetwerken zoals o.a. Instagram en Facebook. Social selling focust niet alleen op nieuwe maar ook op bestaande gasten. Het is een manier om in contact te komen en te blijven.    
      
75% van alle horeca gasten kiest namelijk een restaurant of café uit via social media en die gasten wil je uiteindelijk ook aantrekken! 
         
We kennen verschillende platformen waar we gerechten op kunnen plaatsen. Denk aan Facebook en Instagram, maar we kunnen ook niet meer om TikTok en Snapchat heen.      
       
Cruciaal is alleen de juiste doelgroep te bereiken. Niet op alle platformen zijn je gasten actief dus maak hierin de juiste keuzes.   
      
Waar gaan we eten? Een vraag die consumenten normaal gesproken vaak stellen. Het kiezen van een restaurant is een lastige taak. Consumenten zoeken vaak nieuwe impulsen en zijn daarom altijd op zoek naar een nieuwe plek om te bezoeken. 
      
Door je merk te verbinden met een Influencer, vergroot je de vindbaarheid en aantrekkingskracht van je zaak.    
      
De conversie en engagement zijn doorgaans groter bij kleine Influencers. Zo kan je eerst een oproep doen in je eigen regio bij iemand met veel volgers. Iemand die actief is in jouw regio heeft ook volgers uit jouw regio.   
       
Klik hier om het hele trendrapport te lezen. 

https://social.tippr.nl/trend-5-social-experience-social-selling

Laatste artikelen

TOPPR: Geurt Jan Heikamp – de Koning van Denemarken 

Kom je eten bij café-restaurant de Koning van Denemarken in Rhenen, dan maakt gastheer Geurt Jan Heikamp er een feestelijke beleving van. Hij toont...

Trendrapport 2024 – Horeca-Hacking

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg