fbpx

Dit moët je weten over champagne

Champagne, het drankje dat ieder jaar trending blijft en vooral dit jaar niet weg te denken is. Het is bijna het enigste wat met oud en nieuw wel mag knallen.

Dit artikel verder lezen in de app?



Maar wat weten we nou eigenlijk over Champagne? In onze nieuwe post hebben we een aantal leuke Champagne feitjes op een rij gezet. Heb jij de Champagne al klaar staan voor jouw gasten om het nieuwe jaar in te knallen?

FEIT 1: Bij de méthode traditional wordt er suiker en eventueel gist toegevoegd aan de basiswijn. Waardoor de tweede gisting in de fles begint en koolzuur, de belletjes ontstaan. 

FEIT 2: Je kunt Champagne beter niet knallen als je ervan wil genieten. Wanneer er geknald wordt ontsnappen er veel bubbels en kostbare Champagne. Bied je gasten dus een goedkopere variant aan als ze er mee willen knallen. Het ziet er natuurlijk leuk uit, maar het is zonde van de smaak.

FEIT 3: Champagne die te warm is gaat spuiten. Wacht dus nog even met de Champagne op tafel zetten en stop hem in een grote koeler met ijs. 

FEIT 4: Bijna alle Champagne wordt van een van de volgende soorten druiven gemaakt; de pinot noir, de witte chardonnay en de blauwe pinot meunier. Er zijn momenten dat je de aanduiding; blanc de noir of blanc de blancs tegenkomt, dat wil zeggen dat wit gemaakt is van alleen blauwe of alleen witte druiven.

FEIT 5: Voordat een fles Champagne getransporteerd en gedronken kan worden moet de fles minimaal vijftien maanden rijpen.

FEIT 6: Als er geen jaartal op de champagne staat, is het advies om deze binnen een jaar op te drinken. Als er Millésime op de fles staat is er ook altijd een jaartal vermeld. Millésime staat voor ‘jaartal’ in het Frans en duidt aan dat de Champagne druiven uit één oogstjaar komen.

FEIT 7: De dosage (kleine hoeveelheid suiker) die aan de Champagne wordt toegevoegd, benadrukt het fruit en biedt evenwicht aan de natuurlijke zuren in het drankje.

FEIT 8: De druk in een champagnefles is zes bar, wat twee keer zo groot is als die in een autoband. Een team Duitse wetenschappers heeft gemeten dat de Champagne kurken met een snelheid van 40 km per uur uit de fles vliegen.

Wil je meer weten? Download de TIPPR app om met ons mee te TIPPR’n

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Trendrapport 2024 – Trend: Vrouwen aan de top in de Foodservice

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.

Michelin sterren 2024: Frankrijk

Drie MICHELIN sterren La Table du Castellet, chef Fabien Ferre & Le Gabriel La Reserve Paris , chef Jerome Banctel
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg