#TIP – BRUISENDE COMBINATIE: mousserende wijn maakt verrassende combinaties met kaas. De belletjes in de wijn verfrissen het smaakpalet en peppen de smaak van de kaas op. Kies bij voorkeur voor een mousserende wijnen met een lage dosage: Brut Nature, Extra Brut en Brut, om te combineren met witschimmelkazen, gerijpte geitenkazen, en gerijpte half harde kazen zoals de Wyngaard Affiné en Reypenaer. Bij oude kazen passen meer krachtige mousserende wijnen zoals een Blanc de Blancs of Blanc de Noirs. Alleen bij blauwe kazen past de aromatische zoetheid van een sec of een demi-sec. Rosé is dan weer een goede begeleider van roodbacteriekazen.
Lees hier meer over op de tippr app:
druk in de tippr.app op het filter pictogram linksboven en toets in het zoekveld WYNGAARD in en druk op opslaan. Alle artikelen over dit artikel verschijnen in je scherm.
"In deze uitgebreide gids voor horecaondernemers duiken we in de nieuwe plastic verpakkingswetten die het komende jaar van kracht worden. Deze ingrijpende veranderingen in...