TIP 1. WEES CREATIEF MET DE NAAM
De naam van je gerecht bepaalt voor een groot deel de verwachting van de gast. Dat is precies waar je op doelt als je op zoek bent naar herkenning. Wees creatief en geef je gerecht een naam die de gast zal onthouden.
TIP 2. GEZOND NIET TE VEEL BENADRUKKEN
De gast weet vaak al of een gerecht gezond is of niet. Het is niet nodig om er “gezond” bij te zetten. Dit kan juist averechts werken en ervoor zorgen dat de gast bewust of onbewust denkt zich te moeten verantwoorden. Hierdoor is de kans kleiner dat de gast het gerecht zal bestellen.
TIP 3. PROMOTIE BINNEN JE MENU
De indeling en opmaak van je menukaart heeft veel invloed op de keuze van jouw gast. Je kunt jouw gezonde gerechten onder de aandacht brengen door bijvoorbeeld een grafische ondersteuning te geven: een kader, symbool of illustratie.
Laat je verder inspireren in de TIPPR app!
Credits: Açaí Benelux