Vaak zijn er binnen je bedrijf zoveel dingen waaraan je moet denken dat het schoonhouden van de hele zaak soms lastig is. Er ontstaat soms bedrijfsblindheid, iets wat veel voorkomt en waar je je niet voor hoeft te schamen. Zelf uw bedrijfshygiëne optimaliseren is vaak een lastige en soms onhaalbare klus naast andere belangrijke klussen die een bedrijf met zich meebrengt.
Hygiëne is de eerste stap in het succes van een restaurant. Als je dit op orde hebt zullen je gasten ook een betere indruk van je restaurant krijgen, is het voor collega’s onderling een fijne werksfeer en verkleint dit de overlast van fruitvliegen en ongedierte
• Training
Alleen de juiste materialen zijn niet genoeg; er moet ook nog op een juiste manier mee omgegaan worden. Het is van belang dat iedere medewerker regelmatig een training krijgt in hygiëne. Zorg dat de kennis van deze trainingen niet vervaagd door regelmatig te peilen onder medewerkers.
• Neem de tijd
Schoonmaken zou in een restaurant (naast koken) de belangrijkste activiteit moeten zijn. Doe het dan ook niet af en toe tussendoor, maar neem er de tijd voor. Natuurlijk moet er snel gewerkt worden in de horeca, maar zorg dat alle beschikbare tijd efficiënt besteed wordt aan schoonmaken. Zorg ook dat na sluitingstijd ruim de tijd wordt genomen voor het schoonmaken van het gehele restaurant.
Bron: horecabranche.nl