fbpx

Maak je eigen granola

Ontbijten in de horeca wordt steeds populairder. Mensen scoren graag een smoothiebowl, yoghurt en dus ook: Granola. Wat is dit en hoe maak je het? Lees snel verder!

Download de TIPPR-app?



Wat is granola?

Granola is een combinatie van haver, noten en zaden die je roostert in de oven. Je kunt er alle kanten mee op en dat maakt het zo leuk om te variëren. Gebruik als basis (onbewerkte) havervlokken, ongeveer 150 gram.

Combineer met je favoriete (onbewerkte en ongezouten) noten. Denk aan walnoten, hazelnoten, pistachenoten, amandelen, cashewnoten, paranoten en pecannoten. Ook zo’n 150 gram.

Voeg dan je favoriete zaden of pitten toe. Zoals lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten of pijnboompitten. Zo’n 50 gram. Voor het zoete kleverige granola meng je het met honing, ahornsiroop of agavesiroop. Ongeveer 4 eetlepels.

Beetje vet erbij in de vorm van plantaardige olie of kokosolie. Zo’n 3 eetlepels. Als laatste nog wat specerijen. Denk aan kaneel, gember (of gembersiroop) en kardemom. Een klein snufje nootmuskaat doet ook wonderen.

En onbewerkte cacaopoeder erdoor is helemaal te gek. Kaneel en cacao mag je flink mee strooien (denk aan een volle theelepel, of 2) met de andere doe je wat voorzichtiger.

HOW TO: Eigen Granola maken

Wat heb je nodig?

  • 150gr havervlokken
  • 75gr hazelnoten
  • 50gr lijnzaad
  • 75gr amandelen
  • 4el vloeibare honing
  • 75gr gepofte quinoa
  • 3el gesmolten kokosolie
  • 1 volle tl (gerookte) kaneel
  • 1 flinke snuf kardemom
  • Na het roosteren voeg je nog rozijnen en frambozen toe.

Hoe maak je Granola?

  1. Dit alles gooi je bij elkaar in een bak en meng je goed. Vervolgens schep je het op een met bakpapier bekleed bakblik en schuif je ‘m 15-25 minuten in de oven op 175 graden. Schep het tussentijds altijd 2 keer door, zodat alle kanten gelijkmatig geroosterd worden. ?
  2. Na het afkoelen komen de laatste stappen. Voeg er gedroogd fruit aan toe naar smaak. Dat kunnen rozijnen, cranberries, abrikozen en pruimen zijn. Maar ook bijvoorbeeld gedroogde stukjes banaan, ananas, mango of ander tropisch fruit. ?
  3. Pak een grote weckpot en schep hier je granola in over. Als het goed is kun je hier zo’n 1 tot 2 weken mee verder en daarna is het weer tijd voor een nieuwe batch.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

TOPPR van April:  Bilal – HighSide Burgers 

Zeven maanden geleden opende Paulos Dimitropoulos, HighSide Burgers in Alphen aan den Rijn. Een restaurant gericht op luxe hamburgers die bij mensen thuis worden...

Frisse Lente Salade

Rotterdamsche Oude Een klassieker op bijna iedere lunchkaart: de geitenkaassalade. Hoewel er veel varianten zijn, wordt er vaak toch gekozen voor een standaard recept.Wil jij...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg