fbpx

HOW TO: Vegan oreo koekjes met ijs (a.k.a. heaven)

Zet je schrap, want er komt nu toch een heerlijk recept aan. Het zou eeuwig zonde zijn om deze niet te maken. Niet alleen je gasten zullen hier van genieten, maar ook jij mag stiekem wel één (of twee, of drie) koekjes eten. Deze raw, vegan oreo koekjes met ijs zijn een waar genot!

Wat hebben we nodig?
(6 stuks)
– 200 g verse dadels, ontpit en geweekt
– 70 g kokosmeel (gemalen kokosrasp)
– 25 g carobepoeder
– 2 bananen, bevroren
– 10 g kokosrasp
– 20 g cashews, 1 uur geweekt in water
– 70 ml water
– 1 tl vanillepoeder
– 1 el citroensap
– 15 g rozijnen

Hoe maken we dit:
1. Doe de dadels samen met het kokosmeel, carobepoeder en 3 eetlepels van het water waar de dadels in zijn geweekt in de keukenmachine. Mix totdat het goed fijngemalen en gemixt is.

2. Vorm van het deeg 12 even grote balletjes. Druk deze plat en vorm er koekjes van. Leg ze op een bord en bewaar in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

3. Blend vervolgens de bananen samen met de kokosrasp, cashews, het water, de vanillepoeder en het citroensap tot een glad mengsel.

4. Verdeel de bananenvulling over de helft van de koekjes. Druk de rozijnen in het mengsel en leg de andere helft van de koekjes er bovenop. Zet nog even een kwartiertje in de vriezer en serveer.

Foto en recept: The Green Happiness

https://social.tippr.nl/how-to-vegan-oreo-koekjes-met-ijs-a-k-a-heaven

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg