fbpx

Bloedsinaasappels van december tot april !

Sinaasappels en bloedsinaasappels zijn beide citrusvruchten, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen hen.

Het belangrijkste verschil is het uiterlijk en smaak. Sinaasappels hebben een oranje schil en vruchtvlees, terwijl bloedsinaasappels een donkerrode tot paarse kleur hebben vanwege de aanwezigheid van anthocyanen. Dit is een soort pigment die verantwoordelijk is voor de afwijkende kleur rood en hebben voor mensen ontstekingsremmende eigenschappen.

Bloedsinaasappels hebben ook een zoetere, minder zure smaak dan sinaasappels. Een ander verschil tussen beide is de hoeveelheid vitamine C die ze bevatten. Sinaasappels hebben over het algemeen een hoger gehalte aan vitamine C dan bloedsinaasappels.

Dit betekent echter niet dat bloedsinaasappels niet gezond zijn, ze bevatten ook andere voedingsstoffen, zoals foliumzuur en kalium.

Tot slot worden bloedsinaasappels vaak later in het seizoen geoogst (tussen december en april) dan sinaasappels dus een goed alternatief voor de reguliere sinaasappel. Ze komen vanuit Spanje en Italië dus ook nog te vinden binnen Europa.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

https://social.tippr.nl/bloedsinaasappels-van-december-tot-april

Laatste artikelen

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Dankzij het rijke voedingsprofiel...

Trendrapport 2024: Horeca-Hacking

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg