Op een warme dag gaat er niets boven een verfrissend drankje. Of gewoon een heerlijke cocktail die ook echt koud blijft. Een nadeel van ijsblokjes is dat het snel waterig wordt en het de smaak beïnvloed. Denk daarom creatief, er zijn genoeg alternatieven voor dat waterige ijsblokje.
Avocado pitten zijn een goede optie om in te vriezen. Ze smaken nergens naar en maken je drankje dus niet waterig. Maak nu een drankje ‘on the pits’ in plaats van ‘on the rocks’ dus een drankje met bevroren avocado pitten. Tegelijk ben je ook nog bezig met het klimaat en het besparen van water.
Een Gin & Tonic geserveerd met avocado pitten als ijsblokjes. Daarnaast zie het er ook nog is exotisch uit!
Naast de avocado pitten zijn er er ook nog andere mogelijkheden:
1. Maak ijsblokjes van het drankje dat gedronken wordt. Denk hierbij aan cola ijsblokjes, fanta ijsblokjes of ice-tea ijsblokjes. Hiermee behoudt je ook nog is de smaak van het drankje.
2. Een wijntje, met een zonnetje kan wijn snel warm worden. Met een ijsblokjes gaat de smaak van de wijn verloren. Doe daarom bevroren druiven in het wijnglas. De wijn wordt niet waterig en behoudt de smaak.
3. Whisky Stones voor in de whisky, zijn van speksteen gemaakte ijsklontjes. Het koelt de whisky zonder de complexe en rijke smaak te beïnvloeden.
Quote Ron Simpson: ‘Creativiteit is gewoon een andere benadering van dezelfde taak zien.’
Laat de water ijsblokjes achterwege en denk in alternatieven!
Inspiratie credits: Ron Simpson.
Laat je verder inspireren in de TIPPR app!