fbpx

Bloedsinaasappels van december tot april !

Sinaasappels en bloedsinaasappels zijn beide citrusvruchten, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen hen.

Het belangrijkste verschil is het uiterlijk en smaak. Sinaasappels hebben een oranje schil en vruchtvlees, terwijl bloedsinaasappels een donkerrode tot paarse kleur hebben vanwege de aanwezigheid van anthocyanen. Dit is een soort pigment die verantwoordelijk is voor de afwijkende kleur rood en hebben voor mensen ontstekingsremmende eigenschappen.

Bloedsinaasappels hebben ook een zoetere, minder zure smaak dan sinaasappels. Een ander verschil tussen beide is de hoeveelheid vitamine C die ze bevatten. Sinaasappels hebben over het algemeen een hoger gehalte aan vitamine C dan bloedsinaasappels.

Dit betekent echter niet dat bloedsinaasappels niet gezond zijn, ze bevatten ook andere voedingsstoffen, zoals foliumzuur en kalium.

Tot slot worden bloedsinaasappels vaak later in het seizoen geoogst (tussen december en april) dan sinaasappels dus een goed alternatief voor de reguliere sinaasappel. Ze komen vanuit Spanje en Italië dus ook nog te vinden binnen Europa.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

https://social.tippr.nl/bloedsinaasappels-van-december-tot-april

Laatste artikelen

TOPPR van mei: Robin Lindhout – Eventmanager bij Sunset Beachbar, Alphen aan den Rijn

Robin Lindhout is eventmanager bij Sunset Beachbar in Alphen aan den Rijn en is horeca TOPPR van de maand mei. Ze draait haar hand nergens voor...

Horeca-DRUK Forecast Report 2025: Strategieën voor Marge, Personeels- en Gasten-DRUK

In de dynamische horeca Nederland 2025 staat de sector onder grote druk door stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen. Dit horeca trendrapport biedt waardevolle inzichten voor ondernemers die...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg