fbpx

Bulletproof coffee, waarom Koffie met boter? – Foodness

Koffie met boter. Wie biedt? Rasechte hipsters drinken dit al jaren, maar in Nederland krijgt het drankje nog niet echt voet aan de grond. Dat is best jammer, want wie het durft te serveren krijgt geheid een heleboel publiciteit!

Wat is bulletproof koffie?
Kort gezegd is het koffie met roomboter en olie. Je mengt een kop hete koffie in een blender met een lepel boter en/of een lepel kokosolie. Een drupje agavesiroop of snufje kaneel is ook toegestaan, voor de liefhebber. Dit mengsel blend je op hoge stand, zodat er een emulsie ontstaat. Het resultaat is een romige drank met een mooie schuimlaag. Als een latte, maar dan zonder melk. Dat is meteen de reden dat de drank nog steeds populair is in de VS: een volledig plantaardige koffie variant die geschikt is voor vegans én hetzelfde romige resultaat geeft als een latte is een gat in de markt.

Leuk en aardig, maar waarom is iemand ooit in hemelsnaam begonnen om kokosolie in koffie te doen? Het idee is dat deze koffie je ‘s ochtends meteen een ontzettende boost geeft, doordat je gezonde vetten tot je neemt. Kokosolie bevat veel verzadigde vetzuren met middellange ketens (o.a. laurinezuur) die volgens aanhangers heel gezond zijn. De vetten geven je veel energie, zijn goed voor je hersenen en schijnen zelfs goed te zijn voor je hormonale balans. Ook zou je ervan kunnen afvallen. Wel is het zo dat vetten veel calorieën bevatten, dus met een kopje bulletproof koffie zit al snel op 200 of 300 calorieën.

Hoe maak je bulletproof koffie?
Dit heb je nodig:
– 1 kop (zwarte koffie
– 1 of 2 eetlepels MCT olie (bv. gesmolten kokosolie)
– 1 of 2 eetlepels ongezouten grasboter (let op: niet vegan)
– kaneel of agavesiroop naar smaak
Roer dit zo’n 20 seconden goed door, tot alle vetten zijn opgelost.

Text credit: Foodness

https://social.tippr.nl/bulletproof-coffee-waarom-koffie-met-boter-foodness

Laatste artikelen

Verhoog gastervaring in de horeca met pepermunt

Een eenvoudige manier om de gastervaring in de horeca te optimaliseren, is door pepermunt te serveren bij de bon. Wanneer gasten hun maaltijd afsluiten...

Profiteer van het EK met Speciale EK-cocktails

Het EK nadert snel, en als horecaondernemer heb je de perfecte gelegenheid om hiervan te profiteren. Door EK-gerelateerde extra's aan te bieden, kun je...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg