fbpx

COCKTAIL: Sazerac

Timo Janse, eigenaar van Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam, deelt de essentiële cocktails die elke horecazaak moet kennen, samen met producttips:

Sazerac Cocktail

  • 60 ml cognac en/of rye whisky (wij gebruiken Giboin Napoleon en/of Sazerac rye)
  • 1 barlepel suikersiroop (2:1)
  • 3 dashes Peychaud bitters
  • 1 dash Angostura bitters
  • 15 ml absint (wij gebruiken Kübler)

Bereiding

  1. Koel een rocks glas voor met crushed ijs en giet hier de absint in.
  2. Roer de andere vier ingrediënten apart in een mixing glas over ijsblokjes.
  3. Strain de gekoelde absint in een shotglas en gooi het rocks glas leeg.
  4. Strain de inhoud van het mixing glas in het lege rocks glas.
  5. Garneer met een citroenschil.

Deze cocktail combineert de rijke smaken van cognac of whisky met de complexe bitters en de unieke toets van absint, wat zorgt voor een verfijnde en memorabele drinkervaring. Perfect voor elke horecazaak die zijn cocktailaanbod naar een hoger niveau wil tillen.

https://social.tippr.nl/cocktail-sazerac

Laatste artikelen

TOPPR van de maand juni: Kamel Aouichaoui – Floor Manager bij Pavarotti in Den Haag

TOPPR van de maand juni is Kamel Aouichaoui (66), Floor Manager bij restaurant Pavarotti in het Haagse Kijkduin. Als de trotse drager van de titel...

A table gerechten

Ardo In een tijd waarin keukenpersoneel schaars is en de vraag naar snelle oplossingen toeneemt, biedt Ardo een assortiment bereide groenten dat perfect inspeelt op...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg