Vooruit, hoe maak ik hem dan?
Een kind kan de was doen:
Pak een “Rocks” glas, vul het met ijsblokjes en voeg de volgende ingrediënten toe:
30 ml rode vermouth
-koop eens een Willem’s Wermoet, of Oscar 697-
30 ml cognac
-niet noodzakelijk een tweede hypotheek te nemen, maar in vredesnaam laat de
vieux nog maar waar hij is, alhoewel ook erg lekker op zijn tijd-
30 ml rye whisky
-als die er niet is kan je ook bourbon gebruiken, maar bijvoorbeeld Bulleit rye is
vrij makkelijk te vinden-
10 ml DOM Benedictine
-ja stof hem maar af, dit oudje is HET ingrediënt van deze cocktail-
2 dashes Peychaud bitters
-kan even zoeken zijn, geen nood als je deze weg moet laten, maar maakt de drink
wel af-
Ongeveer 20 seconden roeren tot goed gemixt en de schil van een sinaasappel toe voegen. Genieten maar.
Klassieke cocktails die iedere Horeca zaak hoort te kennen volgens Timo Janse, eigenaar Flying Dutchmen Cocktails Amsterdam.