fbpx

Cocktails in een winterjasje #Wintercocktails

We gaan langzamerhand richting de vriesdagen. Dat betekent dat het tijd is voor cocktails! En niet zomaar cocktails, wintercocktails. In tegenstelling tot de zomerse cocktails die gedronken worden wanneer het zweet op de voorhoofden staat, zijn deze cocktails er juist voor bedoeld om jouw gasten de winter warm door te laten komen. Daarnaast zijn cocktails ook nog eens de ideale margemaker (win-win).

Wintercocktails blijven populair, steeds meer leveranciers komen met hun eigen drankje of recepten voor de cocktails. Een wintercocktail staat bekend om de winterse kleuren en garnituren die je terugvindt in de decoratie. Onder andere garnituren zoals; stoofperen, bloedsinaasappels, maar ook tijm en marshmallows worden vaak gebruikt.

Als je je wil onderscheiden van anderen cocktails, moet je in ieder geval zorgen voor de wow-factor. Zorg dat jouw cocktail fotogeniek is en laat jouw gasten hem delen. Wil je nog meer inspelen op de behoeftes? Dan kan je je richten op gezonde of klimaatvriendelijke varianten van wintercocktails. Denk bijvoorbeeld aan een duurzaam rietje in het glas.

Om je een idee te geven hebben we hieronder twee winterse cocktail recepten voor je uitgeschreven. Allereerst stoppen we de welbekende Espresso Martini in een winters jasje en leggen we uit hoe je een Spiced Cinnamon and Pear Gin Cocktail maakt. Enjoy!

De Salted Caramel Espresso Martini
Ingrediënten:
– 15 ml koffie- of karamellikeur
– 40 ml espresso (koud)
– 30 ml vodka
– 10 ml suiker siroop
– 3 koffiebonen
* Eventueel bruine suiker, om het glas te versieren.

Bereiding:
Voeg alle ingrediënten samen, met veel ijs en een snufje zout, in een cocktailshaker. Schud de cocktail en schenk deze uit door een strainer, zodat het ijs achterblijft. Garneer de cocktail met de koffiebonen; En serveren maar!

Spiced Cinnamon and Pear Gin Cocktail
Ingrediënten:
– 25 ml Limoen
– 50 ml Gin
– 25 ml Peer siroop
– Eiwit van 1 ei
Spiced peer siroop:
– 4 peren (in blokjes, zonder klokhuis)
– 1 kaneelstokje (extra om te serveren)
– 1 steranijs (extra om te serveren)
– 250g basterdsuiker

Bereiding:
Voeg alle ingrediënten voor de peer siroop samen in een pan met 250ml water en laat het voor 20-30 minuten sudderen. Laat het hierna afkoelen.
Zodra het afgekoeld is, voeg je alle overige ingrediënten samen met de siroop in een cocktailshaker zonder ijs en schud deze krachtig. Open de shaker hierna en vul deze met ijs. Schud nogmaals en giet het via een strainer in een gekoelde coupe. Plaats de steranijs op het schuim; En serveren maar!

Met welke cocktail houden jullie je gasten warm deze winter?

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

https://social.tippr.nl/cocktails-in-een-winterjasje-wintercocktails

Laatste artikelen

TOPPR van April:  Bilal – HighSide Burgers 

Zeven maanden geleden opende Paulos Dimitropoulos, HighSide Burgers in Alphen aan den Rijn. Een restaurant gericht op luxe hamburgers die bij mensen thuis worden...

Frisse Lente Salade

Rotterdamsche Oude Een klassieker op bijna iedere lunchkaart: de geitenkaassalade. Hoewel er veel varianten zijn, wordt er vaak toch gekozen voor een standaard recept.Wil jij...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg