fbpx

Wintercocktails in een winterjasje

We gaan langzamerhand richting de vriesdagen. Dat betekent dat het tijd is voor cocktails! En niet zomaar cocktails, wintercocktails.

In tegenstelling tot de zomerse cocktails die gedronken worden wanneer het zweet op de voorhoofden staat, zijn deze cocktails er juist voor bedoeld om jouw gasten de winter warm door te laten komen. Daarnaast zijn cocktails ook nog eens de ideale margemaker (win-win).

Dit artikel verder lezen in de app?



Wintercocktails blijven populair, steeds meer leveranciers komen met hun eigen drankje of recepten voor de cocktails. Een wintercocktail staat bekend om de winterse kleuren en garnituren die je terugvindt in de decoratie. Onder andere garnituren zoals; stoofperen, bloedsinaasappels, maar ook tijm en marshmallows worden vaak gebruikt.

Als je je wil onderscheiden van anderen cocktails, moet je in ieder geval zorgen voor de wow-factor. Zorg dat jouw cocktail fotogeniek is en laat jouw gasten hem delen.

Wil je nog meer inspelen op de behoeftes? Dan kan je je richten op gezonde of klimaatvriendelijke varianten van wintercocktails. Denk bijvoorbeeld aan een duurzaam rietje in het glas.

Om je een idee te geven hebben we hieronder twee winterse cocktail recepten voor je uitgeschreven. Allereerst stoppen we de welbekende Espresso Martini in een winters jasje en leggen we uit hoe je een Spiced Cinnamon and Pear Gin Cocktail maakt. Enjoy!

De Salted Caramel Espresso Martini
Ingrediënten:

  • 15 ml koffie- of karamellikeur
  • 40 ml espresso (koud)
  • 30 ml vodka
  • 10 ml suiker siroop
  • 3 koffiebonen
  • Eventueel bruine suiker, om het glas te versieren.

Bereiding:
Voeg alle ingrediënten samen, met veel ijs en een snufje zout, in een cocktailshaker. Schud de cocktail en schenk deze uit door een strainer, zodat het ijs achterblijft. Garneer de cocktail met de koffiebonen; En serveren maar!

Spiced Cinnamon and Pear Gin Cocktail
Ingrediënten:

  • 25 ml Limoen
  • 50 ml Gin
  • 25 ml Peer siroop
  • Eiwit van 1 ei
    Spiced peer siroop:
  • 4 peren (in blokjes, zonder klokhuis)
  • 1 kaneelstokje (extra om te serveren)
  • 1 steranijs (extra om te serveren)
  • 250g basterdsuiker

Bereiding:
Voeg alle ingrediënten voor de peer siroop samen in een pan met 250ml water en laat het voor 20-30 minuten sudderen. Laat het hierna afkoelen.
Zodra het afgekoeld is, voeg je alle overige ingrediënten samen met de siroop in een cocktailshaker zonder ijs en schud deze krachtig. Open de shaker hierna en vul deze met ijs. Schud nogmaals en gebruik een strainer om het in een gekoelde coupe te gieten. Plaats de steranijs op het schuim; En serveren maar!

Met welke cocktail houden jullie je gasten warm deze winter?

Wil je meer weten? Download de TIPPR app om met ons mee te TIPPR’n

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Trendrapport 2024 – Trend: Vrouwen aan de top in de Foodservice

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.

Michelin sterren 2024: Frankrijk

Drie MICHELIN sterren La Table du Castellet, chef Fabien Ferre & Le Gabriel La Reserve Paris , chef Jerome Banctel
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg