fbpx

Creëer een margerijk menu

In welke situatie dan ook wil je natuurlijk het liefst een menu hebben met margerijke producten. Maar met de nieuwe werkelijkheid in de horeca, die wellicht nog even of zelfs voor lange tijd onder ons is, wil je al helemaal het beste uit je menu halen.

Dit artikel verder lezen in de app?Dat doe je zo;

  • Leg je focus op een aantal maaltijden waarvan je weet dat die het meeste besteld worden en waarvoor gasten ook speciaal voor naar jou toekomen. Het is beter om een heel goede kaart te hebben die misschien wat kleiner is dan wanneer je een middelmatige kaart hebt die gigantisch groot is. Door je kaart in te korten, verminder je ook nog eens je inkoop kosten en vermijd je zoveel mogelijk foodwaste.
  • Lokale producten doen het altijd goed onder gasten. Communiceer dit op je menu en licht misschien het achtergrondverhaal hiervan toe. Daarnaast kunnen ook zij een steuntje in de rug gebruiken in deze tijd.
  • Houd je gerechten eenvoudig als het gaat om ingrediënten en handelingen! Het is wel belangrijk om zoveel mogelijk met verse ingrediënten te werken, zo behoudt je de kwaliteit van je gerechten.
  • Gebruik een paar basis ingrediënten in meerdere gerechten. Op deze manier moet je minder verschillende ingrediënten bestellen bij je leverancier. Daarnaast kan dit ervoor zorgen dat je minder foodwaste overhoudt.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst credit: Foodyard.nl

Wil je meer weten? Download de TIPPR app om met ons mee te TIPPR’n

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Februari feest

Februari is een maand die in het zuiden van ons land bekend staat als een maand vol feest. Carnaval begint namelijk in deze maand....

Horeca TOPPR van januari – Chefkok Rick Gresnigt

De allereerste TOPPR van het jaar is bekend 🎉 De TOPPR wordt gekozen om waardering uit te spreken voor hardwerkende horecacollega's. Rick Gresnigt is...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.