In welke situatie dan ook wil je natuurlijk het liefst een menu hebben met margerijke producten. Maar met de nieuwe werkelijkheid in de horeca, die wellicht nog even of zelfs voor lange tijd onder ons is, wil je al helemaal het beste uit je menu halen.
Dat doe je zo;
– Leg je focus op een aantal maaltijden waarvan je weet dat die het meeste besteld worden en waarvoor gasten ook speciaal voor naar jou toekomen. Het is beter om een heel goede kaart te hebben die misschien wat kleiner is dan wanneer je een middelmatige kaart hebt die gigantisch groot is. Door je kaart in te korten, verminder je ook nog eens je inkoop kosten en vermijd je zoveel mogelijk foodwaste.
– Lokale producten doen het altijd goed onder gasten. Communiceer dit op je menu en licht misschien het achtergrondverhaal hiervan toe. Daarnaast kunnen ook zij een steuntje in de rug gebruiken in deze tijd.
– Houd je gerechten eenvoudig als het gaat om ingrediënten en handelingen! Het is wel belangrijk om zoveel mogelijk met verse ingrediënten te werken, zo behoudt je de kwaliteit van je gerechten.
– Gebruik een paar basis ingrediënten in meerdere gerechten. Op deze manier moet je minder verschillende ingrediënten bestellen bij je leverancier. Daarnaast kan dit ervoor zorgen dat je minder foodwaste overhoudt.
Laat je verder inspireren in de TIPPR app!
Tekst credit: Foodyard.nl