fbpx

De klassieke Coupe Poire Belle Hélène

De klassieke coupe Poire Belle Hélène bestaat als sinds 1864. Dit toetje heeft zijn naam te danken aan de operette La Belle Hélène.

Wat is het precies?
Het is een nagerecht gemaakt van peer overgegoten met chocolade saus. De peer is in suikersiroop gepocheerd.

Hoe maak je dit nagerecht?
Ingrediënten:
– 4 peren
– 300 gram kristalsuiker
– 500 ml water
-75 gram chocolade (bij voorkeur puur)
– 125 ml verse slagroom
– 4 bollen vanille ijs

Stap 1. Bereiding
Scheel de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in de lengte door de helft. Snijd de chocolade in stukjes.

Stap 2. Koken
Doe de suiker in een pan met water en leg de geschilde peren in deze suikersiroop. Houd de peren tegen de kook voor 5 min. Laat hierna de peren goed afkoelen.

Stap 3.
Doe de slagroom in een pan en verwarm dit tot net onder het kookpunt. Haal de pan van het vuur. De room is nog warm daardoor kan je de chocolade laten smelten in de room. Roer dit goed door met een garde tot een mooie chocoladesaus.

Stap 4. Garnering
Verdeel de peren en doe bij elke peer een bolletje vanille ijs. Als laatste schenk je de chocoladesaus over de peren en het ijs. Doe dit secuur en zorg voor een mooie presentatie om het meteen uit te serveren.

Foto credits: Apifruit
Gerecht credits: Allerhande

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

https://social.tippr.nl/de-klassieke-coupe-poire-belle-helene

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg