fbpx

De lekkere omzetmaker

We krijgen er geen genoeg van, de oliebol. Vooral dit jaar is de oliebol erg populair. Naast dat het de perfecte lekkernij is om jezelf deze dagen te verwennen, is het ook een aantrekkelijk margeproduct. Verkoop je oliebollen dit jaar of ben je het nog van plan? Hieronder hebben we een aantal TIPPs om door middel van oliebollen, toch nog dat beetje extra te verdienen.

De oliebol biedt de mogelijkheid om jouw omzet nog net iets op te voeren voor het nieuwe jaar. Hoe? We hebben een aantal TIPPs om de verkoop van je oliebollen te stimuleren, voor jou op een rijtje gezet,.

TIPP 1. Kijk wat je in huis hebt. Mocht je je inkopen nog moeten doen, kijk dan allereerst wat je zelf nog in huis hebt. Je hebt niet veel nodig voor het maken van oliebollen, dus een grote kans dat er nog wat in je keuken ligt. De ingrediënten die er in een standaard oliebol gaan zijn; boter; melk; gedroogde gist; ei; bloem en zout. Ben je van plan om volume te gaan produceren, dan heb je een grote voorraad nodig.

TIPP 2. Verkoop je oliebollen samen. Heb je zelf een deel in huis? Ga dan langs bij horecazaken in de buurt. Wellicht hebben zij andere producten in huis en kan je samen oliebollen verkopen. Zo heb je beide geen onnodige kosten en geen producten die je anders weg zou gooien.

TIPP 3. Werk samen. Is er geen mogelijkheid om samen te werken met andere horecazaken? Betaal dan niet op het laatste moment hoofdprijs in de retail, maar werk samen met een leverancier. Je kan op zoek gaan naar leveranciers die kant en klare oliebollen leveren of losse producten komen brengen. Let hierbij goed op de prijs; hoe minder je kwijt bent aan het maken van de oliebollen, hoe meer ruimte er overblijft voor extra marge.

TIPP 4. Verras je gast. Ondanks dat de traditionele oliebol het altijd heel goed doet, is de vraag naar extra verwenmomenten dit jaar enorm groot. Voeg dus iets extra’s toe aan jouw oliebollen en onderscheid je hiermee van de andere. Denk naast krenten aan een zachte vulling of stukjes chocola.

TIPP 5. Laat weten wat ze missen. Laat je gasten weten dat het mogelijk dit jaar het enige jaar is dat er bij jouw horecazaak oliebollen verkrijgbaar zijn. Geef ze daarbij ook pakkende naam die dit nog duidelijker maak, zoals: “Exclusieve oliebollen van XXX. Alleen dit jaar te verkrijgen!”

TIPP 6. Voeg een actie toe en verkoop net dat bolletje meer. Vraag bijvoorbeeld 1,20 voor één oliebol en 10,- voor 10. Je zal zien dat mensen sneller voor de actie gaan.

TIPP 7. Bezorg je oliebollen. Mensen bestellen hun oliebollen dit jaar vaker dan ooit tevoren. Daarnaast zie je dit jaar de oliebol drive-ins ook steeds vaker. Ga na of er een mogelijkheid is om jouw oliebollen ook aan huis te leveren. Maak wel onderscheid in een bestelling van één oliebol of twee zakken.

Bakken maar!

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

https://social.tippr.nl/de-lekkere-omzetmaker

Laatste artikelen

Eyecatching wallprints

Stel je voor: die saaie lege muur in jouw horecaonderneming die de potentie heeft om een kunstwerk te worden dat de aandacht van gasten...

Altijd perfect voorbereid met

Jordy’s Keuken Tijd- of kokstekort? Laat Jordy’s Keuken voor jou werken. Jordy’s Keuken biedt jou de broodnodige extra handjes voor in de keuken. Bidfood geeft...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg