fbpx

De Rijpingskast – BBB

Rundvlees heeft rijping nodig. En rijping heeft tijd nodig. Dry Aging – vertaald “droge rijping” – is de traditionele methode, om vlees buitengewoon mals en smaakintensief te laten rijpen. Kennis die al tientallen jaren voorhanden is en het vlees de hoogst denkbare trap van veredeling doet bereiken.

Een perfecte steak heeft niets anders nodig dan tijd en de juiste omstandigheden, ouderwets en tegelijk helemaal passend in deze tijd. Het droog-rijpen van vlees is de oudst bekende methode van rijping. Daartoe wordt het vlees in de been gedurende de gewenste (nodige) tijd onder gecontroleerde omstandigheden van temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit weggehangen. Niet in luchtdicht plastic verpakt, maar juist zoals het vlees het het liefste heeft: zodat het kan ademen.

Als dank voor tijd en gelegenheid om op deze manier te mogen rijpen, schenkt het vlees ons het beste. Intensief aroma, geconcentreerde smaak en een consistentie die niets meer met ‘normaal’vlees te maken hebben. Geen wonder dat kenners dry-aged met ‘koningsklasse onder de steaks’ betitelen.

Het vlees rijpt in de Dry Ager bij een luchtvochtigheid van ca. 85% en een temperatuur van 1-2 C. De nauwkeurige besturing biedt betrouwbare controle van en constant gehouden klimaat.

Het gewichtsverlies bij rundlvees bedraagt door de rijping in de been na vier weken ca. 7-8% en na zes weken ca. 12%

Tekstcredit: De Dryager rijpingskast – De Jager Food Service Equipment

https://social.tippr.nl/de-rijpingskast-bbb

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg