fbpx

De week zonder afval

De week zonder afval is begonnen. Vanaf 31 mei t/m 6 juni gaat heel Nederland de uitdaging aan om zo weinig mogelijk afval weg te gooien. Goed initiatief als je het TIPPR vraagt en zeker interessant voor de horeca! 

Download de TIPPR-app?



Voor elke dag een ander thema stelt Milieu Centraal. Wij delen de belangrijkste TIPPS voor jouw horecazaak betreft het reduceren van afval. 

Support het meenemen van eigen bekers 

Voor jou als horecaondernemer een mogelijkheid om hierop in te spelen. Iedereen die zijn eigen beker meeneemt, krijgt bijvoorbeeld een korting. Dit kan voor To Go zijn, maar misschien ook wel voor het terras? 

Buffet van Odette speelt hier ook goed op in. Zo geven zij hun gasten korting wanneer zij eten afhalen met eigen schaal of Tupperware. 

Daarnaast kan je zelf ook recyclebare bekers aanbieden. Hier kan het logo van jouw horecazaak op terug laten komen zodat het echt een branded beker wordt. Gasten die de volgende keer deze beker meenemen krijgen korting op hun favoriete drankje!

Hergebruik

Het draait hierbij om het kunnen recyclen van verpakkingen. Scheid jouw horecazaak afval? Misschien kan je er deze week mee beginnen! 

Papier is beter voor het milieu dan plastic.  Daarentegen kan je wel op papier besparen. Misschien een mooie gelegenheid om met servetten te werken die niet voor eenmalig gebruik zijn.

Voedselverspilling

Een groot probleem in de horeca is de voedselverspilling. Deze week biedt een mooie gelegenheid om te kijken waar jij voedselverspilling kan tegen gaan. Dik&Schil, THIJS-Drinks & Whitestork zijn al mooie horecaleveranciers die hier met hun product op inspelen. Klik hier om het hele artikel met TIPPS om voedselverspilling tegen te gaan. 

Ook de Doggybag is een mooi intitiatief om voedselverspilling tegen te gaan.

Tweedehands

Heeft jouw horecazaak nog iets nieuws nodig of is er iets kapot gegaan? Kijk of je dit tweedehands kan aanschaffen. Zo geef je het product een tweede leven en dat is weer beter voor het milieu. Daarbij kan je wel beter voor een nieuwe koelkast gaan in plaats van een tweedehands. Nieuwe koelkasten zijn vaak energiezuiniger. Let dus wel op de producten die je tweedehands wil kopen. 

Een tweede leven

Veel horecazaken hebben tegenwoordig werkkleding. Als deze kleding kapot is, kan je het laten repareren. Als je liever een nieuwe kleding aanschaft snappen we dit ook, maar je kan wel de kleding in een textielbak stoppen. Op die manier kunnen andere mensen er wel nog iets moois van maken en draag je bij aan recyclen. 

Afval voor een gratis koffie

Op Instagram hebben wij een prachtig initiatief gevonden van Zeroxplastic om in te spelen op de week zonder afval. Iedere gast die een bekertje vult met afval dat op het strand ligt, ontvangt een gratis koffie.

Leuk idee om hier ook op in te haken met jouw horecazaak

Fotocredits: Dik & Schil

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg