fbpx

Dit moët je weten over champagne

Champagne, het drankje dat ieder jaar trending blijft en vooral dit jaar niet weg te denken is. Het is bijna het enigste wat met oud en nieuw wel mag knallen.

Maar wat weten we nou eigenlijk over Champagne? In onze nieuwe post hebben we een aantal leuke Champagne feitjes op een rij gezet. Heb jij de Champagne al klaar staan voor jouw gasten om het nieuwe jaar in te knallen?

Link in bio!

FEIT 1: Bij de méthode traditional wordt er suiker en eventueel gist toegevoegd aan de basiswijn. Waardoor de tweede gisting in de fles begint en koolzuur, de belletjes ontstaan.

FEIT 2: Je kunt Champagne beter niet knallen als je ervan wil genieten. Wanneer er geknald wordt ontsnappen er veel bubbels en kostbare Champagne. Bied je gasten dus een goedkopere variant aan als ze er mee willen knallen. Het ziet er natuurlijk leuk uit, maar het is zonde van de smaak.

FEIT 3: Champagne die te warm is gaat spuiten. Wacht dus nog even met de Champagne op tafel zetten en stop hem in een grote koeler met ijs.

FEIT 4: Bijna alle Champagne wordt van een van de volgende soorten druiven gemaakt; de pinot noir, de witte chardonnay en de blauwe pinot meunier. Er zijn momenten dat je de aanduiding; blanc de noir of blanc de blancs tegenkomt, dat wil zeggen dat wit gemaakt is van alleen blauwe of alleen witte druiven.

FEIT 5: Voordat een fles Champagne getransporteerd en gedronken kan worden moet de fles minimaal vijftien maanden rijpen.

FEIT 6: Als er geen jaartal op de champagne staat, is het advies om deze binnen een jaar op te drinken. Als er Millésime op de fles staat is er ook altijd een jaartal vermeld. Millésime staat voor ‘jaartal’ in het Frans en duidt aan dat de Champagne druiven uit één oogstjaar komen.

FEIT 7: De dosage (kleine hoeveelheid suiker) die aan de Champagne wordt toegevoegd, benadrukt het fruit en biedt evenwicht aan de natuurlijke zuren in het drankje.

FEIT 8: De druk in een champagnefles is zes bar, wat twee keer zo groot is als die in een autoband. Een team Duitse wetenschappers heeft gemeten dat de Champagne kurken met een snelheid van 40 km per uur uit de fles vliegen.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

https://social.tippr.nl/dit-moet-je-weten-over-champagne

Laatste artikelen

Een verrassende Maaza Colada!

Maaza Laat de zomerse vibes in jouw zaak stralen met de verrukkelijke Mango Colada, gemaakt met de heerlijke Maaza Mango. Maaza gebruikt enkel de allerbeste...

De Rijping van Oude Kaas in de Horeca

Kaasrijping, of affinage, is een essentieel proces waarbij kaas onder specifieke condities rijpt om zijn smaak, textuur en aroma te ontwikkelen. Dit proces varieert...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg