Met eieren kun je honderden kanten op, maar vaak blijven het gepocheerde en gekookte ei toch op de voorgrond staan. Deze drie manieren geven de bereiding van jouw eitjes een nieuwe twist:
1. Pekelen
Pekel eierdooiers met een zout-suikermengsel en laat dit 24 uur afgedekt in de koeling liggen. Spoel ze vervolgens schoon met wittewijnazijn om ze daarna over een salade of gegrilde groenten te raspen.
2. Roken
Gerookte eidooiers als finishing touch van een gerecht doet de smaakpapillen tintelen! Je rookt de dooier binnen vijf minuten op hoog vuur, maar moet ze vervolgens nog wel een uurtje in de oven laten rusten nadat je het vuur hebt gedoofd.
3. Rijpen
Het rijpen van eidooiers duurt een aantal dagen. Je hebt dus een beetje geduld nodig, maar het resultaat is magnifiek. Rijp de dooiers door ze in het water met een groenten-zoutmengel onder te dompelen en laat ze maar liefst 12 uur op kamertemperatuur staan. Giet de vloeistof af en voeg naar eigen smaak kruiden toe.
Bron: www.foodbrigade.nl