fbpx

Extra marge met verrassende desserts

Voor zowel afhalen en bezorgen zijn er verschillende factoren die ervoor zorgen dat ook de twijfelende gast overstag gaat. We hebben de verschillende tips van Jules van den Oever voor je op een rijtje gezet:
Tip 1. Zoek een geschikte leverancier
Om extra omzet te genereren met patisserie en desserts is het belangrijk om een geschikte leverancier te zoeken, die je echt kan ontzorgen. Zorg voor minder derving, constante kwaliteit en lagere personeelskosten; zo zal je marge toenemen.
Tip 2. Bied een aparte kaart aan
Je wil dat mensen voor jouw dessert terug komen; een aparte dessertkaart kan hierbij helpen. Deze kan je laten zien als gasten bij jou in het restaurant zelf zijn (voor take-away of diner). Als je na een hoofdgerecht de kaart toch laat zien en als deze goed is, dan nemen gasten ondanks dat ze genoeg gegeten hebben toch vaak die derde gang.
Tip 3. Zorg voor een gave dessertkaart, met aansprekende items erop. 
Zet een dessert variant op je kaart; een cheesecake salted karamel bijvoorbeeld. Of denk aan een ijsmacaron van mango/passievrucht of een ijssmaak die past bij het seizoen. Je zal zien dat je meer desserts gaat verkopen dan voorheen.
Tip 4. Zorg voor een duidelijk overzicht
Het dessert is vaak het laatste gerecht dat mensen nuttigen. Het is daarom belangrijk dat jouw dessertkaart overzichtelijk is en er uitnodigend uitziet. Door de toffe items die erop staan ga je meer verkopen.
Tip 5. Benoem alle smaken specifiek
Bij het opstellen van je dessertkaart is het belangrijk dat je simpele smaken goed benoemd of beschrijft, dan kan je het verschil maken.

https://social.tippr.nl/extra-marge-met-verrassende-desserts

Laatste artikelen

TOPPR van April:  Bilal – HighSide Burgers 

Zeven maanden geleden opende Paulos Dimitropoulos, HighSide Burgers in Alphen aan den Rijn. Een restaurant gericht op luxe hamburgers die bij mensen thuis worden...

Frisse Lente Salade

Rotterdamsche Oude Een klassieker op bijna iedere lunchkaart: de geitenkaassalade. Hoewel er veel varianten zijn, wordt er vaak toch gekozen voor een standaard recept.Wil jij...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg