fbpx

Fermenteren kun je leren

Zelf fermenteren vereist tijd en best wat lef. Je hebt zelf de controle over het proces en een verfijnde techniek nodig, net zoals bij andere bereidingswijze. Alleen duurt het proces van fermenteren een stuk langer. Het kan echt pionierswerk zijn.
Het voordeel aan fermenteren is dat je door voedsel te fermenteren de deuren naar een geheel nieuw spectrum aan smaken opent. Smaken, texturen, aroma’s, en zelfs producten (denk aan wijn) die je op geen enkele andere manier kan verkrijgen. Fermentatie is voor een groot deel nog onbekend terrein, omdat het veel tijd en moeite vergt. Nu door een enorme groei als het gaat om kennis over de wereld van micro-organismen, schimmels, en bacteriën kunnen we stukje bij beetje spannende nieuwe smaken en ingrediënten in kaart brengen. Denk alleen al aan de bijna ontelbaar grote verscheidenheid van schimmels en bacteriën die allemaal een ander effect hebben op het product. Hoeveel verschillende soorten kaas zijn er wel niet? En dan hebben we het slechts over één productgroep (zuivel).

Bron: Foodinspiration

https://social.tippr.nl/fermenteren-kun-je-leren

Laatste artikelen

Een verrassende Maaza Colada!

Maaza Laat de zomerse vibes in jouw zaak stralen met de verrukkelijke Mango Colada, gemaakt met de heerlijke Maaza Mango. Maaza gebruikt enkel de allerbeste...

De Rijping van Oude Kaas in de Horeca

Kaasrijping, of affinage, is een essentieel proces waarbij kaas onder specifieke condities rijpt om zijn smaak, textuur en aroma te ontwikkelen. Dit proces varieert...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg