fbpx

Fermenteren kun je leren

Zelf fermenteren vereist tijd en best wat lef. Je hebt zelf de controle over het proces en een verfijnde techniek nodig, net zoals bij andere bereidingswijze. Alleen duurt het proces van fermenteren een stuk langer. Het kan echt pionierswerk zijn.
Het voordeel aan fermenteren is dat je door voedsel te fermenteren de deuren naar een geheel nieuw spectrum aan smaken opent. Smaken, texturen, aroma’s, en zelfs producten (denk aan wijn) die je op geen enkele andere manier kan verkrijgen. Fermentatie is voor een groot deel nog onbekend terrein, omdat het veel tijd en moeite vergt. Nu door een enorme groei als het gaat om kennis over de wereld van micro-organismen, schimmels, en bacteriën kunnen we stukje bij beetje spannende nieuwe smaken en ingrediënten in kaart brengen. Denk alleen al aan de bijna ontelbaar grote verscheidenheid van schimmels en bacteriën die allemaal een ander effect hebben op het product. Hoeveel verschillende soorten kaas zijn er wel niet? En dan hebben we het slechts over één productgroep (zuivel).

Bron: Foodinspiration

https://social.tippr.nl/fermenteren-kun-je-leren

Laatste artikelen

Pacha Ibiza verlaagt prijzen met 70% – prijsflexibiliteit

We hoeven je niet te vertellen dat marges onder druk staan. Inkoop, personeel, energie, alles is duurder. Tegelijkertijd letten gasten steeds meer op hun...

Drie soorten knoflook kort uitgelicht!

Knoflook is een vaste waarde in de keuken. Maar wist je dat het soort knoflook grote invloed heeft op smaak, intensiteit en toepassing? Net...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg