fbpx

Fermenteren kun je leren

Zelf fermenteren vereist tijd en best wat lef. Je hebt zelf de controle over het proces en een verfijnde techniek nodig, net zoals bij andere bereidingswijze. Alleen duurt het proces van fermenteren een stuk langer. Het kan echt pionierswerk zijn.
Het voordeel aan fermenteren is dat je door voedsel te fermenteren de deuren naar een geheel nieuw spectrum aan smaken opent. Smaken, texturen, aroma’s, en zelfs producten (denk aan wijn) die je op geen enkele andere manier kan verkrijgen. Fermentatie is voor een groot deel nog onbekend terrein, omdat het veel tijd en moeite vergt. Nu door een enorme groei als het gaat om kennis over de wereld van micro-organismen, schimmels, en bacteriën kunnen we stukje bij beetje spannende nieuwe smaken en ingrediënten in kaart brengen. Denk alleen al aan de bijna ontelbaar grote verscheidenheid van schimmels en bacteriën die allemaal een ander effect hebben op het product. Hoeveel verschillende soorten kaas zijn er wel niet? En dan hebben we het slechts over één productgroep (zuivel).

Bron: Foodinspiration

https://social.tippr.nl/fermenteren-kun-je-leren

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg